Εγκαινιάστηκε στη Θεσσαλονίκη η έκθεση του Maritime Museum, με τίτλο ”Water Sports Exhibition” σε ένα νέο εκθεσιακό χώρο που είναι αφιερωμένος στα Αθλήματα του Νερού, με έμφαση στην ιστιοπλοΐα και στην κωπηλασία. Η ”Water Sports Exhibition” φιλοξενείται στο πλήρως αποκατεστημένο, ιστορικό κτίριο του παλαιού αντλιοστασίου της ΕΥΑΘ, που βρίσκεται εντός του 1ου Προβλήτα, στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
Την έκθεση εγκαινίασε ο Πρόεδρος της ΟΛΘ ΑΕ, Αθανάσιος Λιάγκος και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, Μαρία Καραγιάννη. Το καλωσόρισμα και η ξενάγηση των επίτιμων προσκεκλημένων έγινε από την Υπεύθυνη Μουσειογραφικής και Μουσειολογικής Μελέτης και παράλληλα Υπεύθυνη Λειτουργίας του νέου Εκθεσιακού Χώρου, PhD, Msc, MA, Αρχιτέκτονα Μηχανικό κα Κυριακή Ουδατζή, η οποία ήταν και η Υπεύθυνη Σχεδιασμού της Μελέτης Ανάπλασης του 1ου Προβλήτα (2011).
Η έκθεση προβάλλει την ιστορική εξέλιξη των αθλημάτων του νερού (Water Sports) ξεκινώντας από τη αρχαιότερη χρήση σκάφους για την εξυπηρέτηση βασικών αναγκών του ανθρώπου και την μετεξέλιξη του στη συνέχεια σε άθλημα και σε οργανωμένες διοργανώσεις παγκόσμιας εμβέλειας. Η σύγχρονη μουσειολογική προσέγγιση της έκθεσης, αφενός εκτείνεται στο χρονολογικό εύρος των ναυταθλημάτων και αφετέρου επιτρέπει και στους λιγότερο μυημένους να γνωρίσουν την ιστορία και τον χαρακτήρα τους, μέσα σε ένα χώρο που έλειπε χρόνια από την πόλη καθώς αναδεικνύει την μακραίωνη σχέση της Θεσσαλονίκης με το υγρό στοιχείο. Τα αντικείμενα που προβάλλονται προέρχονται κυρίως από δωρεές και παραχωρήσεις των ιστορικών Ναυτικών Ομίλων της πόλης, του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, καθώς και από δωρεές ιδιωτών συλλεκτών.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη!

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments