Κείμενο – Φωτογραφίες: Βάσω Τζιτζικάκη

Τη νέα τουριστική ταυτότητα της Κύπρου παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη το Υφυπουργείο Τουρισμού της Μεγαλονήσου. Η εκδήλωση έγινε σε αίθουσα του Mediterranean Palace και σ΄αυτήν προσκλήθηκαν εκπρόσωποι φορέων και τουριστικά γραφεία της Βόρειας Ελλάδας.
Η Ελένη Ζαχαρή – συνεργάτιδα του Υφυπουργείου Τουρισμού της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη, παρουσίασε τη νέα τουριστική καμπάνια “Love Cyprus” η οποία σηματοδοτεί το τέλος στην εποχή που ο ήλιος και η θάλασσα ήταν η ταυτότητα του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου και την έναρξη μιας νέας εποχής με νέα ταυτότητα, πιο ανοιχτόμυαλη και πιο περιεκτική.
Η Κύπρος εκτός από όμορφες παραλίες με γαλάζιες σημαίες, βγάζει μπροστά θεματικά πάρκα, σηματοδοτημένα πεζοπορικά μονοπάτια, οινικές διαδρομές, μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ, γήπεδα γκολφ και γαστρονομία.
Μεγάλη έμφαση δόθηκε στην στενή σχέση Θεσσαλονίκης- Κύπρου όχι μόνο από τουριστικής άποψης αλλά και λόγω των πολλών φοιτητών που πηγαίνουν να σπουδάσουν από τη μία στην άλλη χώρα.
Ο Εμπορικός Αντιπρόσωπος της Cyprus Airways στην Ελλάδα κ. Μελάς, βεβαίωσε τη διατήρηση της πτήσης Λάρνακα- Θεσσαλονίκη καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Ανέφερε πως οι φετινοί ελληνικοί προορισμοί είναι περισσότεροι από ποτέ με τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, το Ηράκλειο, την Πρέβεζα, τη Μύκονο, τη Ρόδο, τη Σκιάθο και την Σαντορίνη να βρίσκονται στον χάρτη δρομολογίων της εταιρείας. Τόνισε πως ο Κυπριακός Αερομεταφορέας από το 2016, όταν και ξεκίνησε να λειτουργεί ως ιδιωτική εταιρεία, έχει βελτιώσει τις προσφερόμενες υπηρεσίες, προσέθεσε καινούργια αεροσκάφη και δημιουργεί ανταγωνιστικές τιμές με στόχο να γίνει η Νο1 επιλογή μεταφοράς στην Κύπρο.
Στην εκδήλωση που σημείωσε εξαιρετική επιτυχία, παρευρέθηκαν: ο εκπρόσωπος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμου, Πατήρ Παύλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Θάνος, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Τουρισμού Δήμου Καλαμαριάς, Βασιλική Νικολέτου-Σκάρλου, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Πυλαίας-Χορτιάτη η Άρτεμις Αγαθοκλέους, η Πρόεδρος της Ένωσης Κυπρίων Βορείου Ελλάδος, Βάσω Ιωσηφίδου και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Εστίας Βορείου Ελλάδος, Αλέξανδρος Μούστρας.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με γεύμα και χρόνο για συζήτηση μεταξύ των τουριστικών πρακτόρων οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν σε πιο χαλαρές συνθήκες γεγονός το οποίο εξέλειψε σε πολύ μεγάλο βαθμό τα δύο προηγούμενα χρόνια. Παράλληλα απόλαυσαν το εκπληκτικό ηλιοβασίλεμα από το roof top του Mediterranean Palace.

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments