Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Με μια εντυπωσιακή εκδήλωση στο όμορφο θερινό Cine Αυρα στην Αρετσού, ο Δήμος Καλαμαριάς παρουσίασε το επιχειρησιακό σχέδιο για την τουριστική προβολή & ανάπτυξη της Καλαμαριάς, Το σχέδιο αναδεικνύει τα τουριστικά πλεονεκτήματα της περιοχής που εδώ και χρόνια αναμένουν υπομονετικά την αξιοποίηση τους, την οργάνωση της επιχειρησιακής ικανότητας της Επιτροπής Τουρισμού, η οποία από κοινού με το τμήμα τουρισμού του Δήμου, μπορούν να συνθέσουν τον νέο Οργανισμό Τουρισμού της Πόλης, τις στρατηγικές συνεργασίες και δράσεις της επόμενης μέρας, καθώς και την παρουσίαση του τουριστικού σήματος, λογοτύπου και βασικού μηνύματος, της Καλαμαριάς. Το επιχειρησιακό σχέδιο για την τουριστική προβολή & ανάπτυξη της Καλαμαριάς, δημιούργησε η εταιρεία Tourism Plus του Νίκου Σαπουντζή ο οποίος παρουσίασε την εκδήλωση. Η εταιρεία του ειδικεύεται στην οργάνωση και προώθηση προορισμών και τουριστικών επιχειρήσεων. Το σήμα και το λογότυπο που οριοθετούν το νέο μπραντ της Καλαμαριάς δημιούργησε η εταιρεία Colibri του Χρήστου Χέλμη.
Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάνης Δαρδαμανέλης και οι συνεργάτες του υποδέχτηκαν στην λαμπρή εκδήλωση την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, το υφυπουργό Μακεδονίας Θράκης Σταύρο Καλαφάτη, τον τομεάρχη τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρο Θάνο, βουλευτές, εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπροσώπους φορέων και επαγγελματίες του τουρισμού.
Στην ομιλία της η κα Ζαχαράκη χαρακτήρισε την φετινή χρονιά ως «τουριστικό μαραθώνιο» και προέβλεψε πως από τις αρχές του άλλου μήνα αναμένεται σημαντική αύξηση, των τουριστικών ροών.
Ως αρμόδια για την ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στη χώρα μας, η κα Ζαχαράκη είπε: «Ο στόχος είναι κοινός για όλους μας. Η αξιοποίηση των αναρίθμητων πλεονεκτημάτων του τόπου που θα πυροδοτήσει μια δυναμική ανάπτυξη, με όρους βιωσιμότητας και ασφάλειας. Μιλάμε για τον βιώσιμο τουρισμό, με απόλυτο σεβασμό στον περιβάλλοντα χώρο. Ανάπτυξη με όρους βιωσιμότητας, με μέθοδο και συνέπεια».
Η κα Ζαχαράκη αναφέρθηκε και στο θέμα του Προμαχώνα που ταλαιπωρεί με πολύωρες καθυστερήσεις αυτούς που εισέρχονται στη χώρα. Όπως είπε: «γίνονται επαφές με άλλα υπουργεία και φορείς για να λυθούν προβλήματα που δημιουργούνται στο σταθμό του Προμαχώνα. Ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι να έχεις μια πρώτη καλή εμπειρία για τη χώρα που επισκέπτεσαι. Όλα τα υπουργεία παραμένουν στοχευμένα για να διευκολύνουν αυτή την κατάσταση».
Τέλος, η Υφυπουργός τουρισμού συνεχάρη τον Δήμο Καλαμαριάς για την προσπάθεια του. «Δίνετε ένα ελπιδοφόρο μήνυμα» είπε χαρακτηριστικά.

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments