Κείμενο – φωτογραφία: Omorfa Taxidia

Κοσμοσυρροή σήμερα στις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ Τουρισμού στην Περαία της Θεσσαλονίκης, αυτό που παλαιότερα και για πολλά χρόνια γνωρίζαμε ως Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων. Σήμερα πραγματοποιήθηκε η κορυφαία ετήσια εκδήλωση της σχολής, η ημέρα καριέρας, όπου εκπρόσωποι τουριστικών επιχειρήσεις συναντήθηκαν με σπουδαστές της σχολής προκειμένου οι τελευταίοι να κάνουν την πρακτική τους εξάσκηση την καλοκαιρινή περίοδο ή να προσληφθούν σε κάποιο ξενοδοχείο.
Στην φετινή εκδήλωση συμμετείχαν περισσότερες τουριστικές επιχειρήσεις από κάθε άλλη χρονιά καθώς ξεπέρασαν τις 140 που εκπροσωπούσαν εκατοντάδες ξενοδοχεία και άλλες τουριστικές επιχειρήσεις. Όχι μόνο από τη Χαλκιδική και την ευρύτερη περιοχή αλλά απ’ όλη την Ελλάδα, ιδιαίτερα από νησιά.
Έτσι δεν ήταν δύσκολο στους 300 σπουδαστές της σχολής να βρουν μια θέση πρακτικής εξάσκησης υποχρεωτική για την ολοκλήρωση των σπουδών τους ή ακόμη κανονική θέση εργασίας.
Όπως μας είπαν εκπρόσωποι τουριστικών επιχειρήσεων που πήραν μέρος στην φετινή ημέρα καριέρας, το επίπεδο των μαθητών είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικό. Το μόνο πρόβλημα είναι πως το εκπαιδευτικό έτος ολοκληρώνεται αργά με αποτέλεσμα οι μαθητές να μην μπορούν να είναι στις θέσεις τους το αργότερο μέχρι τη 1 Ιουνίου. Είναι ένα θέμα που ο Υπουργείο Τουρισμού που εποπτεύει την συγκεκριμένη σχολή θα πρέπει να το δει.
Μαθητές και εκπροσώπους τουριστικών επιχειρήσεων καλωσόρισε στην εκδήλωση η διευθύντρια της σχολής Ξένη Γερνά, η οποία στην ομιλία της αναφέρθηκε στο έργο του ΙΕΚ Τουρισμού και τις δραστηριότητες του οι οποίες είναι πολλές και συμβάλουν σημαντικά στην βελτίωση της τουριστικής εκπαίδευσης στη χώρα μας. Χαιρετισμό έστειλε ο υφυπουργός τουρισμού Μάνος Κόνσολας.

Πείτε τη γνώμη σας

avatar