Κείμενο- Φωτογραφίες: Βάσω Τζιτζικάκη

Αυτό το σαββατοκύριακο η Θεσσαλονίκη ήταν πολύ food, καθώς φιλοξένησε δύο γαστρονομικά Festival, γεμίζοντας την πόλη ζωντάνια. Το πρώτο και πιο δημοφιλές, το Street Food Festival, είναι πλέον θεσμός για την πόλη και ο κόσμος το αγαπά πολύ, γεγονός που φαίνεται στην μεγάλη απήχησή του. Καντίνες και πάγκοι με όλων των ειδών τις γεύσεις βρίσκονταν εκεί γεμίζοντας τον αέρα «νόστιμα» αρώματα στα οποία δύσκολα κανείς αντιστέκεται, πόσο μάλλον οι λάτρεις του street food!
Λίγο πιο πέρα, στον ανοιχτό χώρο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, φιλοξενήθηκε το Vegan Life Festival, το οποίο εκτός από vegan γεύσεις φιλοξένησε και διάφορους πάγκους με οργανικά προϊόντα φιλικά για το περιβάλλον. Δράσεις και ομιλίες σχετικά με την vegan τάση διατροφής και ζωής, μουσικές εκδηλώσεις και πρωτότυπες γαστρονομικές γεύσεις ήταν εκεί.
Τα festival συγκέντρωσαν πολύ κόσμο από τη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, με την παρουσία Ελλήνων και ξένων επισκεπτών που είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά συγκεντρωμένα πολλά από τα street καταστήματα της πόλης και να γευτούν τις πρωτότυπες και φημισμένες γεύσεις τους. Άλλωστε, αυτό αρμόζει στη Θεσσαλονίκη που φημίζεται για τη γαστρονομία της και που πρόσφατα βραβεύτηκε ως η μοναδική ελληνική πόλη που έχει ενταχθεί στο Δίκτυο των Δημιουργικών Γαστρονομικών πόλεων της ΟΥΝΕΣΚΟ.

 

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments