Με φως πλημμύρισε η πλατεία Αρχαίας Αγοράς, στο Χριστουγεννιάτικο χωριό του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης. Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Παντελής Φιλιππίδης έδωσαν το επίσημο σύνθημα για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου, σε μια πλατεία όπου χτυπά η καρδιά της εορταστικής περιόδου. Η φημισμένη μαγείρισσα Μαρία Εκμετσίογλου ετοίμασε για τους επισκέπτες ζεστό αρωματικό κρασί με κανέλα και η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης σκόρπισε χριστουγεννιάτικες μελωδίες! Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, με σκοπό την ενίσχυση της εμπορικής κίνησης, την καλλιέργεια θετικής ατμόσφαιρας, δημιούργησαν ένα Χριστουγεννιάτικο χωριό, σε μια πλατεία με ιστορικό και εμπορικό ενδιαφέρον.
Σε μια προσπάθεια ανάδειξης της επανάχρησης και της κυκλικής οικονομίας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης και ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας έχουν δημιουργήσει έναν οικίσκο όπου από την επόμενη εβδομάδα θα συλλέγονται μεταχειρισμένα βιβλία και παιχνίδια σε καλή κατάσταση, με σκοπό να διατεθούν σε ευπαθείς ομάδες πολιτών, δομές του Δήμου Θεσσαλονίκης αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο.
Το Χριστουγεννιάτικο χωριό στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς θα λειτουργεί έως τις 8 Ιανουαρίου. Το ωράριο λειτουργίας διαμορφώνεται από Δευτέρα έως Πέμπτη από τις 12.00 έως τις 23.30 και από Παρασκευή έως Κυριακή και τις αργίες από τις 10.00 έως τις 23.30. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments