Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Η πορτογαλική πρεσβεία στην Ελλάδα δεν σταματά τις δράσεις της για την προβολή της Πορτογαλίας στο ελληνικό κοινό, σε ότι αφορά στον τουρισμό, τον πολιτισμό, την γαστρονομία και την οικονομία της.
Οι δράσεις γίνονται και στη Θεσσαλονίκη καθώς η πορτογαλική πρεσβεία δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη Βόρεια Ελλάδα. Μια ακόμη έγινε χθες σε συνεργασία με τα τουριστικά γραφεία Silver Holidays και Kyklos Travel που ειδικεύονται στον συγκεκριμένο προορισμό.
Στο ζαχαροπλαστείο Plaisir στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ο σεφ της πρεσβευτικής κατοικίας στην Αθήνα ετοίμασε δυο από τα πιο χαρακτηριστικά παραδοσιακά εδέσματα της Πορτογαλίας, τα pastéis de bacalhau (κροκέτες μπακαλιάρου) και τα διάσημα pastéis de nata (παραδοσιακά γλυκά με σφολιάτα) και όλα αυτά με την συνοδεία εξαιρετικών πορτογαλικών κρασιών (χορηγία της εταιρείας ΕΥ ΠΑΝ) και πορτογαλικού καφέ Del Café, χορηγία της Delta Cafes.
Ήταν μια καλή ευκαιρία με όχημα την γαστρονομία, οι παρευρισκόμενοι να γνωρίσουν την όμορφη αυτή χώρα που βρίσκεται στην άλλη άκρη της Ευρώπης.
Στον χαιρετισμό του ο αναπληρωτής πρέσβης της Πορτογαλίας στη χώρα μας Thiago Carvalho, αναφέρθηκε στις εξαιρετικές σχέσεις των δυο χωρών ενώ διαβεβαίωσε πως οι Έλληνες που πηγαίνουν στην Πορτογαλία για διακοπές, για σπουδές κλπ νιώθουν σαν στο σπίτι τους.
Το ίδιο διαβεβαίωσε και ο Αλέξανδρος Βυζαντιάδης του Kyklos Travel, που ταξιδεύει τους Έλληνες στην Πορτογαλία εδώ και τριάντα χρόνια. Επεσήμανε ωστόσο πως τα μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η διασυνδεσιμότητα ανάμεσα στις δύο χώρες, καθώς προς το παρόν μόνο η Aegean πετά από την Αθήνα στη Λισαβώνα. Όπως ανέφερε, την προσεχή θερινή περίοδο για πρώτη φορά μπαίνει στο δρομολόγιο και η EasyJet, κάτι που θα διευκολύνει την κατάσταση. Φυσικά για σύνδεση της Θεσσαλονίκης με την Πορτογαλία ούτε λόγος.
Ωστόσο όπως είπε ο κ. Χατζημανώλης του Silver Holidays: «από το Μεγάλο Σάββατο θα προσφέρουμε εβδομαδιαία εκδρομικά προγράμματα που θα κάνουν τον γύρο της Πορτογαλίας με την μετάβαση να γίνεται με την Turkish Airlines από Θεσσαλονίκη μέσω Κωνσταντινούπολης. Είναι ο πιο σύντομος τρόπος για να φτάσει κανείς από τη Θεσσαλονίκη στην Πορτογαλία. Θα φεύγουμε το πρωί από τη Θεσσαλονίκη και θα φτάνουμε στο Πόρτο νωρίς το μεσημέρι, ενώ στην επιστροφή θα φεύγουμε από τη Λισαβώνα και θα φτάνουμε στη Θεσσαλονίκη σε λίγες ώρες. Για τη φετινή περίοδο έχουν εξασφαλιστεί τέσσερις αναχωρήσεις με πρώτη αυτή το Μεγάλο Σάββατο».
Χαιρετισμό στην εκδήλωση έκανε η επίτιμος πρόξενος της Πορτογαλίας στη Θεσσαλονίκη Αίνη Μιχαηλίδου καθώς και ο εμπορικός ακόλουθος της Πορτογαλικής πρεσβείας στην Αθήνα Λοράντ Αρμάος που λατρεύει τη Θεσσαλονίκη.
Επίσης μίλησε η Ελένη Βραζιτίκου, υπεύθυνη μάρκετινγκ της Turkish Airlines στο γραφείο της Θεσσαλονίκης και αναφέρθηκε στο δίκτυο της τουρκικής εταιρείας προς την Πορτογαλία ενώ από Θεσσαλονίκη για Κωνσταντινούπολη πετά 10 φορές την εβδομάδα που την θερινή περίοδο θα επανέλθουν σε δυο πτήσεις την ημέρα.
Στο τέλος της εκδήλωσης που παρακολούθησαν εκπρόσωποι φορέων της πόλης και δημοσιογράφοι, έγινε κλήρωση δυο αεροπορικών εισιτηρίων της Turkish Airlines για την Πορτογαλία.

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments