Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

«Αλήθειες και Μύθοι για τη Ρετσίνα» ήταν το θέμα ενός πολύ ωραίου oινικού Event που έγινε πριν μερικές μέρες στο Ergon East στη Θεσσαλονίκη. Εκπρόσωποι από τις Οινοποιίες «Σπυρόπουλος», «Φλόριαν» και «Μεσήμβρια Οινοποιητική» παρουσίασαν τις ρετσίνες τους, αυτό το κάποτε περιφρονημένο ελληνικό κρασί που ωστόσο τα τελευταία χρόνια χάρη στην προσπάθεια των εταιρειών η φήμη του έχει εκτοξευτεί.
Παρουσιάστηκε η Βασιλική από την Μεσήμβρια Οινοποιητική, το Γιοματάρι από το Κτήμα Σπυρόπουλου και το Κουκουνάρι από το Κτήμα Φλόριαν. Αναφέρθηκαν τα χαρακτηριστικά κάθε ρετσίνας που οι συγκεκριμένες εταιρείες ανέβασαν πολύ, μύθοι, ιστορίες και στοιχεία για την ρετσίνα, που μεταξύ άλλων αποτελεί μέρος του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.
Παρούσες στην όμορφη βραδιά ήταν και οι ρετσίνες του Κτήματος Κεχρή.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων.
Παραβρέθηκαν επίσης ο αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης του ΑΠΘ Στράτος Στυλιανίδης και η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Α.Π.Θ. Τμήμα Γεωπονίας, Τομέας Αγροτικής Οικονομίας Μαρία Παρταλίδου, καθώς η δράση έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιεί το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης “SEA OF WINE” / Μία θάλασσα Κρασί: προωθώντας την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας ως οινοτουριστικό προορισμό (BSB1034)”, συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και από εθνικούς πόρους (“European Union’s Cross-Border Cooperation Black Sea Basin Programme 2014-2022).”

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments