Φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

H έκθεση Hotelia διοργανώθηκε παράλληλα με την 37η Philoxenia, στη Θεσσαλονίκη και κατά τη διάρκεια της παρουσιάστηκαν οι παράλληλες εκδηλώσεις γαστρονομίας All About Gastronomy, αφιερωμένες στη δυναμική των ελληνικών προϊόντων, που ενσωματώνουν τις αξίες της παράδοσης, της αυθεντικότητας, της ποιότητας, της γεύσης και αποτελούν υπεραξία για την ελληνική φιλοξενία.
Το φετινό θέμα “My Local Greek Choice”, παρουσιάστηκε σε 8 εκδηλώσεις και 400 επισκέπτες, μέσα από 16 εδέσματα από τον Chef Γιώργο Ψύλλο και την ομάδα του, με εξαιρετικά προϊόντα 11 βραβευμένων παραγωγών σε μια μοναδική dining area.
Παρουσιάστηκαν οι παγκόσμιες τάσεις της γαστρονομίας, που ενισχύθηκαν κατά την περίοδο της πανδημίας, όπως το ενδιαφέρον για τροφές, υψηλής διατροφικής αξίας, που συμβάλλουν στην καλή υγεία, με τοπική ταυτότητα, διαφάνεια στον τρόπο παραγωγής, εφαρμόζοντας κανόνες βιωσιμότητας, αλλά και ταυτόχρονα, καλύπτουν ανάγκες ειδικής διατροφής.
Ειδικό αφιέρωμα σε μια από τις παρουσιάσεις έγινε στην κρητική γαστρονομία με αυθεντικά προϊόντα, αφού τιμώμενος Δήμος της 37ης Philoxenia ήταν το Ηράκλειο Κρήτης. Μια ακόμη ενδιαφέρουσα πινελιά ήταν το μαγείρεμα σούπας βελουτέ από πατάτα με ζωμό από άγρια μανιτάρια και τσιγαρισμένο χωριάτικο λουκάνικο Δράμας, από τον χαρισματικό Chef Τζόναθαν Χάρτνετ, μία δράση της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας.
Η διοργάνωση των εκδηλώσεων “My Local Greek Choice” ήταν της εταιρίας Chef Stories σε συνεργασία με την ομάδα στελεχών της HOTELIA 2022 της TIF HELEXPO.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments