Κείμενο- Φωτογραφίες: Βάσω Τζιτζικάκη

Τα Seatracks και η χρησιμότητά τους στον τουρισμό ήταν το βασικό θέμα της εκδήλωσης που διοργάνωσε το τμήμα τουρισμού του Δήμου Κατερίνης στη φετινη Philoxenia. Υπέρμαχη της αειφόρου ανάπτυξης και με ιδιαίτερη έμφαση στους καλοκαιρινούς μήνες, η Πιερία συνολικά και ιδίως η Κατερίνη με τις ακτές της, υιοθέτησε μία ευρεσιτεχνία ιδιαίτερα ωφέλιμη και χρήσιμη για άτομα με κινητικές δυσκολίες. Τα seatracks είναι επί της ουσίας τροχοκαθίσματα που οδηγούν στην θάλασσα ώστε να διευκολύνεται η πρόσβαση των ΑμεΑ.
Η Αντιδημαρχία Τουρισμού του Δήμου Κατερίνης, μερίμνησε συντονίζοντας εθελοντικές δράσεις για την εύρυθμη λειτουργεία των seatracks, ώστε να σπεύδουν σε περίπτωση βλάβης αλλά και να βοηθούν στην προσβασιμότητα των ατόμων στην θάλασσα. Το αποτέλεσμα ήταν η αδιάκοπη λειτουργεία τους αλλά και η πρόληψη όλων των βλαβών το καλοκαίρι του 2021.
Η κύρια επιδίωξη του Δήμου Κατερίνης είναι ο καλοκαιρινός τουρισμός εμπειρίας με έμφαση στα άτομα με ειδικές ανάγκες.
Βασική Ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η Μαρία Τερζίδου, Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Κατερίνης, καθώς και εθελοντές που βοήθησαν έμπρακτα στην λειτουργεία των seatracks.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments