Στη Σαντορίνη διοργανώθηκε για 2η χρονιά η εκδήλωση υψηλής γαστρονομίας “Boutari & Chefs’ Stories”, με την ανταπόκριση του κοινού να είναι εντυπωσιακή. Τα «Οινοποιεία Μπουτάρη» προσκαλέσανε διακεκριμένους chefs να εμπνευστούν από τα ομώνυμα κρασιά και να τα συνδυάσουν με δικά τους δημιουργικά πιάτα.
Με στόχο την ανάδειξη της δημιουργικής γαστρονομίας της ελληνικής κουζίνας σε συνδυασμό με το υψηλό επίπεδο της ελληνικής οινοποιίας, τα κρασιά Μπουτάρη έχουν ήδη ξεκινήσει μια σειρά από… ιστορίες, γεμάτες γεύσεις και οινικά αρώματα. Ο λόγος για τις “Boutari & Chefs’ Stories” γαστρονομικές εκδηλώσεις που έχουν σκοπό να προβάλλουν τις ελληνικές γεύσεις σπουδαίων Ελλήνων chefs, συνδυασμένες με την εγγύηση, την ποιότητα και την υπογραφή των κρασιών Μπουτάρη.
Στην εκδήλωση δημιούργησαν οι chefs Πάνος Ιωαννίδης, Chef Patron στο Ovio και ιδιοκτήτης του Οz37, ο Φάνης Μαϊκαντής, Chef και ιδιοκτήτης του εστιατορίου Panigyri, ο Κώστας Αγγελόπουλος, Executive Chef του Caldera Collection Σαντορίνη, ο Γιώργος Δόσπρας, Chef στο Lauda Andrοnis Σαντορίνη, ο Κώστας Δημόπουλος, Chef στο Radisson Blue Zaffron Santοrini και ο Marco Zeffirino Belloni, ιδιοκτήτης στο Zeffirino Restaurant 1939 στη Γένοβα της Ιταλίας και σύμβουλος στο Zeffirino Santorini, ταξιδεύοντας τους καλεσμένους σε συναρπαστικές διαδρομές γευστικής έντασης.
Κατά τη διάρκεια αυτού του γευστικού ταξιδιού, ο Marco Zeffirino Belloni μοιράστηκε τα μυστικά της δημιουργίας της διάσημης σε όλο τον κόσμο συνταγής της οικογένειας Zeffirino Belloni Pesto Genovese και ο Πάνος Ιωαννίδης παρουσίασε το βιβλίο του Risotti αποκαλύπτοντας την ιστορία πίσω από την αγάπη του για το περίφημο αυτό ιταλικό πιάτο.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments