Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Μια ακόμη εκδήλωση για την προβολή της Πορτογαλίας ως τουριστικού προορισμού, πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας, η τρίτη το τελευταίο δίμηνο. Αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη. Τη διοργάνωσε το τουριστικό γραφείο Silver Holidays που εκπροσωπεί στη Βόρεια Ελλάδα το τουριστικό γραφείο Kyklos Travel, που εδώ και 30 χρόνια ειδικεύεται στα ταξίδια προς και από την Ιβηρική χερσόνησο, σε συνεργασία με την Πορτογαλική Πρεσβεία στην Αθήνα.
Ο Στέφανος Χατζημανώλης του Silver Holidays και ο Αλέξανδρος Βυζαντιάδης του Kyklos Travel, υποδέχθηκαν πάνω από 60 ιδιοκτήτες και στελέχη τουριστικών γραφείων από τη Βόρεια Ελλάδα. Ήταν η πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας που οι τουριστικοί πράκτορες της Βορείας Ελλάδας αντάμωσαν ξανά σε μια εκδήλωση και ο ενθουσιασμός ήταν εμφανής.
Παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αλέξανδρος Θάνος, ο οικονομικός σύμβουλος της Πορτογαλικής Πρεσβείας στην Αθήνα Λοράντ Αρμάος, και η Ιωάννα Μηταφτσή εκπρόσωπος του Βουλευτή Δημήτρη Κούβελα. Σε απευθείας σύνδεση με τα γραφεία του Πορτογαλικού Οργανισμού Τουρισμού στη Λισαβώνα, ο διευθυντής μάρκετινγκ Miguel Moraes έκανε μια περιεκτική παρουσίαση του προορισμού.
Στον χαιρετισμό του ο κ. Θάνος αναφέρθηκε σε συνέργειες και ανταλλαγή τεχνογνωσίας με την Πορτογαλική πλευρά, ενώ εξήγησε στους τουριστικούς πράκτορες τις ενέργειες της Περιφέρειας για την προώθηση και προβολή της Κεντρικής Μακεδονίας.
Εκτός των άλλων στην εκδήλωση αναφέρθηκε το ενδεχόμενο της προσέλκυσης μιας εποχικής πτήσης της TAP από την Λισαβώνα στη Θεσσαλονίκη, που θα διευκόλυνε όχι μόνο τα ταξίδια από και προς τους δυο προορισμούς αλλά και τη μεταφορά εμπορευμάτων για την οποία υπάρχει μεγάλη ζήτηση και διευκολύνει την απόφαση των εταιρειών να δρομολογήσουν πτήσεις.
Παρόμοια εκδήλωση είχε προηγηθεί στην Αθήνα για τους τουριστικούς πράκτορες της νότιας Ελλάδας, στην οποία αναφερθήκαμε αναλυτικά σε άλλη ανάρτηση, ενώ για τη Θεσσαλονίκη αποτελεί την πρώτη μιας σειράς εκδηλώσεων, που θα δώσει την ευκαιρία στο κοινό της πόλης να γνωρίσει και άλλες πτυχές της όμορφης Πορτογαλίας, όπως τη γαστρονομία της.

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments