Είναι αλήθεια πως η πανδημία και οι περιορισμοί που επέβαλε, δεν πτόησαν τον Δήμο Αριστοτέλη όσον αφορά αυτά που κάνει για την τουριστική προβολή και προώθηση της Ανατολικής Χαλκιδικής. Οι δράσεις του είναι συνεχείς σε Ελλάδα και εξωτερικό, με στόχο να αναδείξει η περιοχή τον ιστορικό και πολιτιστικό της πλούτο, τις τουριστικές της δυνατότητες πέρα από το «Ήλιος και θάλασσα» και να πάρει την θέση που της αξίζει στον τουριστικό χάρτη της Ευρώπης.
Η τελευταία εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες και διοργανώθηκε σε συνεργασία με τα συλλογικά όργανα των τουριστικών πρακτόρων, την FedHATTA και τον HATTA. Αυτή τη φορά στόχος ήταν η προώθηση του Silver τουρισμού, δηλαδή αυτόν που αφορά άτομα ηλικίας από 55 ετών και άνω, μια ηλικιακή ομάδα που έχει τις δικές της ανάγκες και ενδιαφέροντα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της FedHATTA, η αγορά τουριστών 55 plus στην Ελλάδα αντιπροσωπεύει το 25% των Ελλήνων τουριστών
Η εκδήλωση ήταν διαδικτυακή (δυστυχώς αδικήθηκε από τα πολλά τεχνικά προβλήματα) και εκτός των άλλων την παρακολούθησαν η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, που μεταξύ άλλων αρμοδιότητα της είναι η ανάπτυξη των ενναλακτικών μορφών τουρισμού, ο Πρόεδρος της FedHATTA Λύσανδρος Τσιλίδης, ο Πρόεδρος του HATTA Νικόλας Κελαϊδίτης, εκπρόσωποι φορέων, τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι.
Όπως μεταξύ άλλων ανέφερε στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος, «Στόχος μας είναι να αναπτύξουμε περισσότερο τον ορεινό τουρισμό, να συμβαδίσουν το παραλιακό μέτωπο της Ανατολικής Χαλκιδικής με τον ορεινό όγκο».
Στο δικό της χαιρετισμό η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, μεταξύ άλλων τόνισε πως η χώρα μας για πρώτη φορά πραγματοποιεί διεθνή καμπάνια για τον χειμερινό τουρισμό και θα τρέξουν ξεχωριστές καμπάνιες για τις ειδικές μορφές τουρισμού όλο το χρόνο.
Στοχεύοντας στην ηλιακή ομάδα 55+, το τμήμα τουρισμού του Δήμου Αριστοτέλη έχει ετοιμάσει ειδική διαδρομή στην Ανατολική Χαλκιδική, που συνδυάζει επίσκεψη σε παραδοσιακούς οικισμούς, κάποιους χωρίς πρότερη τουριστική παράδοση, ιστορικά μνημεία, σημεία εξαιρετικού φυσικού κάλους, γαστρονομία αλλά και βιωματικές εμπειρίες.
Πρώτη στάση της διαδρομής είναι η Αρναία, με τα δυο εξαιρετικά μουσεία (λαογραφικό και υφαντικής τέχνης), αλλά και τον Ναό του Αγίου Στεφάνου που από μόνος του είναι ένα μουσείο. Ακολουθεί το Παλαιοχώρι που έζησε ο Γιώργος Ζορμπάς, ήρωας του Καζαντζάκη στο ομώνυμο μυθιστόρημα και κατόπιν κινηματογραφική ταινία, το θεματικό πάρκο του Αριστοτέλη, η Στρατονίκη, η Ολυμπιάδα με τα μύδια της, τα Αρχαιά Στάγειρα, πατρίδα του Αριστοτέλη, η Ουρανούπολη, η Μονή Ζυγού στα σύνορα με το Άγιο Όρος, η κρουαζιέρα κατά μήκος των ακτών του Αγίου Όρους, το μετόχι Χρωμίτσας και τόσα άλλα. Στο ενδιάμεσο το πρόγραμμα περιλαμβάνει γνωριμία με τα παραδοσιακά προϊόντα της Ανατολικής Χαλκιδικής, τα οποία έχουν μπει στους καταλόγους των τοπικών εστιατορίων και ξενοδοχείων. Πίτες, τραχανάδες, ζύμες, χωριάτικα λουκάνικα, βιολογικό μέλι, φέτα και γιαούρτι Αρναίας, άγρια μανιτάρια, λουκούμια, όλα παράγονται στην περιοχή, έχουν σχέση με την ποιότητα και την παράδοση.
Και μαζί με όλα αυτά, ένα δίκτυο 150 χιλιομέτρων περιπατητικών διαδρόμων που περνούν μέσα ή διπλά από ιστορικά μνημεία, παραδοσιακούς οικισμούς, παρθένα δάση, τοποθεσίες απίστευτου φυσικού κάλους και μοναδικές παραλίες.
Όλα αυτά δημιουργούν ένα τουριστικό πακέτο με εξαιρετικό ενδιαφέρον, που δημιουργεί μοναδικές εμπειρίες στον επισκέπτη. Το πρόγραμμα αυτό ανέλαβε να κοστολογήσει το τουριστικό γραφείο Filos Travel, ενώ η FedHATTA και ο HATTA, θα το προωθήσουν στα μέλη τους τουριστικά γραφεία, προκειμένου να φτάσει στον τελικό καταναλωτή.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments