Δεν είναι μόνο οι αεροπορικές εταιρείες, κάποιες από τις οποίες προσανατολίζονται να μην δέχονται επιβάτες που δεν έχουν εμβολιαστεί. Είναι και τα ξενοδοχεία που σκέφτονται παρόμοιες πρακτικές. Για παράδειγμα μια από τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές εταιρίες του κόσμου, η Hyatt, ανακοίνωσε πως θα υιοθετήσει την εφαρμογή VeriFLY + Stay, προκειμένου να επιτρέπει τη συμμετοχή σε συνέδρια και άλλες συναντήσεις που διοργανώνονται στους χώρους της.
Η VeriFLY είναι μια εφαρμογή για έξυπνες συσκευές , κάτι σαν ένα ηλεκτρονικό υγειονομικό διαβατήριο, την οποία χρησιμοποιούν ήδη πάνω από 300 χιλιάδες κόσμου σε 55 χώρες. Σ΄ αυτήν ο χρήστης καταχωρεί τα στοιχεία του όπως επίσης αν έχει εμβολιαστεί, αν έχει κάνει τεστ κορωνοϊού, αν νόσησε και απέκτησε αντισώματα κλπ.
Εφόσον αυτά που έχει αποδεδειγμένα δηλώσει και επιβεβαιώνονται από την εφαρμογή, συμβαδίζουν με τις απατήσεις της Hyatt, τότε θα του επιτρέπεται η είσοδος.
Την εφαρμογή χρησιμοποιούν ένας συνεχώς αυξανόμενος αριθμός τουριστικών και ταξιδιωτικών επιχειρήσεων μεταξύ των οποίων η αεροπορική εταιρεία American Airlines ενώ την δοκιμάζει η Bristish Airways.
Θυμίζουμε πως ανάλογη εφαρμογή έχει αναπτύξει και η IATA (διεθνής ένωση αεροπορικών εταιρειών).

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments