Για την τουριστική βιομηχανία τη χώρας μας, η ημερομηνία που όρισε η κυβέρνηση για το άνοιγμα των ξενοδοχείων και των τουριστικών γραφείων, από μόνη της δεν λέει τίποτε. Θα πρέπει πολύ γρήγορα οι αρμόδιοι φορείς να ορίσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, δηλαδή τους όρους και τις προϋποθέσεις με τις οποίες θα μπορούν τουρίστες να επισκέπτονται τη χώρα μας , αλλά και αυτά που θα ορίζουν τη λειτουργία των ξενοδοχείων και άλλων τουριστικών επιχειρήσεων. Μόνο έτσι οι ξενοδόχοι θα ξεκινήσουν την προετοιμασία για το άνοιγμα των ξενοδοχείων τους και θα κοστολογήσουν το προϊόν τους. Μόνο έτσι οι τουριστικοί πράκτορες θα διαμορφώσουν προϊόν, θα το κοστολογήσουν και θα βγουν να το πουλήσουν.
Αυτό θα πρέπει να συμβεί πριν αρχίσουν να καταφθάνουν στα ξενοδοχεία και τους tour operators οι ακυρώσεις του Ιουνίου και του Ιουλίου, γιατί δεν θα έχουν κάτι να αντιπροτείνουν.
Όσο καθυστερεί ο ορισμός των υγειονομικών πρωτοκόλλων, τόσο χάνεται πολύτιμος χρόνος από την σαιζόν που εκ των πραγμάτων ακόμη και στην καλύτερη περίπτωση θα είναι μικρή.
Επίσης η καθυστέρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και η ακατάσχετη φημολογία γύρω από αυτά, κάνει πολλούς ξενοδόχους να αναβάλουν την απόφαση τους για το αν ανοίξουν τα ξενοδοχεία τους ή όχι. Έτσι δεν ξεκινούν προετοιμασίες για το άνοιγμα και όλα πάνε πίσω..
Από την άλλη μεριά οι τουριστικοί πράκτορες δεν έχουν κοστολογημένο προϊόν να πουλήσουν.
Θα πρέπει να καταλάβουν όσοι έχουν την ευθύνη για τον ορισμό των υγειονομικών πρωτοκόλλων, πως η σαιζόν δεν ξεκινά από την ημέρα ανοίγματος των ξενοδοχείων, αλλά από την προετοιμασία που προηγείται. Όσο η προετοιμασία αργεί να ξεκινήσει, τόσο μικρότερη γίνεται η τουριστική περίοδος.
 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments