Τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν, το Sani Resort, εγκαινίασε το Sani Bee Spot, το πρώτο και μεγαλύτερο διαδραστικό Bee Spot στην Ελλάδα, στοχεύοντας στην προστασία των μελισσών και άλλων επικονιαστικών εντόμων, φέρνοντας παράλληλα στο επίκεντρο τη σχέση τους με τους ανθρώπους και τα φυτά. Σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό The Bee Camp, το νέο Sani Bee Spot είναι ένας πρωτοποριακός, φιλικός προς τις μέλισσες κήπος, με 7 διαφορετικούς σταθμούς, αφιερωμένους στον κύκλο ζωής των μελισσών. Κάθε σταθμός έχει σχεδιαστεί για να εξυπηρετεί τόσο τους ανθρώπους όσο και τα επικονιαστικά έντομα, προσφέροντας πληροφορίες γύρω από τη βιολογία των άγριων μελισσών καθώς και ζωντανά παραδείγματα σπάνιων ειδών μέλισσας.
Με επικεφαλής τους Eco Guides, οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν το νέο Bee Spot και να ανακαλύψουν τους υδροσταθμούς, το βοτανικό κήπο, το «Bee Hotel» – ένα πύργο που φιλοξενεί τις μέλισσες, καταφύγια εδάφους καθώς κι ένα φυτώριο παρατήρησης, έχοντας την ευκαιρία να αποκτήσουν πληροφορίες σχετικά με το επικονιαστικό αυτό είδος. Παράλληλα, μέσα από βιωματικά παιχνίδια, μικροί και μεγάλοι μπορούν να ανακαλύψουν τα διαφορετικά χρώματα γύρης που αξιοποιούνται από τις μέλισσες, στην Ελλάδα.
Από την έναρξη της φετινή σεζόν, το νέο Sani Bee Spot έχει ήδη συγκεντρώσει περισσότερους από 600 επισκέπτες που συμμετείχαν στην ειδική καθοδηγούμενη οικολογική περιήγηση, προσφέροντας μια ξεχωριστή, εκπαιδευτική και βιωματική εμπειρία.
Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων που έχει αναλάβει ο Όμιλος Sani / Ikos για την ανάδειξη της πλούσιας μεσογειακής βιοποικιλότητας, έχοντας συμπράξει -εδώ και μία δεκαετία- με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία με στόχο την προστασία των υγροτόπων της Σάνης. Επίσης, συνεργάζεται με την οργάνωση iSea για την καταγραφή των θαλάσσιων πληθυσμών δελφινιών στην Χαλκιδική, την Bee Camp, που έχει ως αποστολή την προστασία του πληθυσμού των μελισσών, αλλά και το Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών για τη μελέτη και προστασία του τοπικού δάσους.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments