Η συντριπτική πλειοψηφία των ανοιχτών ξενοδοχείων στη Θεσσαλονίκη, ανταποκρίθηκε αμέσως στο κάλεσμα της Ένωσης Ξενοδόχων και των αρχών και διέθεσαν δωρεάν δωμάτια, προκειμένου να φιλοξενηθούν για όσο διάστημα είναι αναγκαίο οι εθελόντριες νοσοκόμες, που έρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας να βοηθήσουν στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, τα οποία λειτουργούν πέραν των ορίων τους.
Όπως συνέβη και πριν μερικές μέρες με την διάθεση στα νοσοκομεία της πόλης λευκών ειδών (σεντόνια και μαξιλαροθήκες), έτσι και τώρα τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης, αν και βρίσκονται πλέον κάτω από τα όρια της βιωσιμότητας τους, δηλώνουν παρών σ΄αυτή τη δραματική μάχη κατά του κορωνοϊού που γονατίζει το σύστημα υγείας.
Επίσης το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης προτίθεται να καλύψει και αυτό τη διαμονή αριθμού εθελοντριών.
Θυμίζουμε πως δεν είναι η πρώτη φορέα που ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης βοηθούν δομές της πόλης και της ευρύτερης περιοχής που έχουν ανάγκη. Εδώ και πολλά χρόνια προφέρουν καθημερινά δωρεάν γεύματα σε ορφανοτροφεία και άλλα ιδρύματα, ξενοδοχειακό εξοπλισμό, αίθουσες για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων και τόσα άλλα.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων αναφέρει:

“Η ΕΞΘ παρούσα στην πιο κρίσιμη μάχη της πόλης…
Συμμετέχοντας στη μάχη με τον κορονοϊό και ανταποκρινόμενη στις εξαιρετικά κρίσιμες στιγμές που βιώνει η πόλη μας, η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης θα καλύψει μέσω των μελών της όλες τις φιλοξενίες που της έχουν ζητηθεί αναφορικά με τη διαμονή νοσηλευτών που εθελοντικά πρόκειται να μεταβούν στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να ενισχύσουν τις τοπικές ΜΕΘ.
Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη μας που έχουν ήδη ανταποκριθεί, προσφέροντας ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους. Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε και θα νικήσουμε”.
Στη φωτογραφία το Electra Palace που ήδη υποδέχτηκε τις πρώτες εθελόντριες νοσοκόμες που έφτασαν στη Θεσσαλονίκη…

Στη φωτογραφία το Electra Palace που ήδη υποδέχτηκε τις πρώτες εθελόντριες νοσοκόμες που έφτασαν στη Θεσσαλονίκη…

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments