Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Καθώς στη χώρα μας έχει αναπτυχθεί μια σημαντικά δραστηριότητα όσον αφορά στη δημιουργία νέων ξενοδοχειακών μονάδων και άλλων χώρων φιλοξενίας, αυτό δεν αφήνει αδιάφορη… την Πορτογαλία. Και αυτό γιατί η χώρα που βρέχεται από τον Ατλαντικό αλλά οι περισσότεροι την αναφέρουν ως μεσογειακή, έχει αναπτύξει μια αξιοζήλευτη βιομηχανία επίπλων και ειδών διακόσμησης εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, καθώς επίσης και υλικά οικοδομών. Ό,τι χρειάζεται ένα σπίτι, ένα γραφείο, ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, παράγεται πλέον στην Πορτογαλία.
Ανάμεσα στις δράσεις που πραγματοποιούνται για την προώθηση και προβολή της συγκεκριμένης βιομηχανικής παραγωγής στη χώρα μας, ενεργό ρόλο παίζει και η Πρεσβεία της Πορτογαλίας στην Αθηνά.
Η εντυπωσιακή πρεσβευτική κατοικία που βρίσκεται πίσω από το προεδρικό μέγαρο στο Κολωνάκι, έχει επιπλωθεί, εξοπλιστεί και διακοσμηθεί, από 24 συναφείς εταιρείες της Πορτογαλίας με εξαγωγική δραστηριότητα, μετατρέποντας την σε έναν ζωντανό εκθεσιακό χώρο, σε ένα show room. Συχνά πυκνά, η πρέσβης της Πορτογαλίας στην Ελλάδα, η κα Helena Paiva, μια γυναίκα ιδιαίτερα δραστήρια και επικοινωνιακή, και ο Εμπορικός και Οικονομικός Σύμβουλος της Πρεσβείας Λοράντ Αρμάος, καλούν στην πρεσβευτική κατοικία εταιρείες και επαγγελματίες από το χώρο του σχεδιασμού, των κατασκευών και των ξενοδοχείων, (αρχιτέκτονες, διακοσμητές, κατασκευαστές, ξενοδόχους κλπ) προκειμένου να τους δείξουν αυτά που παράγει η χώρα και να τους φέρουν σε επαφή με τις αντίστοιχες πορτογαλικές εταιρείες.
Οι συναντήσεις αυτές ολοκληρώνονται με ένα γεύμα που περιλαμβάνει παραδοσιακές πορτογαλικές γεύσεις (δηλαδή μπακαλιάρο σε διάφορες εκδοχές) και φυσικά τα φημισμένα κρασιά του Πόρτο.
Πρόκειται για ένα εξαιρετικό παράδειγμα ενεργού ρόλου των Πρεσβειών στην προώθηση των εξαγωγών, καθώς δεν περιορίζονται μόνο σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και διακρατικών σχέσεων.

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments