Σε όλες τις πόλεις του κόσμου, τα ξενοδοχεία που βρίσκονται στο κέντρο είναι τα πιο προνομιακά. Ο κόσμος τα προτιμά και είναι διατεθειμένος να πληρώσει κάτι παραπάνω για να γλυτώσει τις άσκοπες μετακινήσεις. Είναι αυτά που γεμίζουν πρώτα. Παντού έκτος από τη Θεσσαλονίκη.
Και αυτό γιατί τα ξενοδοχεία που βρίσκονται στα Λαδάδικα και την γύρω περιοχή και δεν είναι λίγα, υποφέρουν από την ηχορύπανση που προέρχεται από τα παρακείμενα μπαρ και κλαμπ. Και δεν υποφέρουν μόνο τα ξενοδοχεία και οι πελάτες τους, άλλα και οι μόνιμοι κάτοικοι.
Εδώ και αρκετά χρόνια μόνιμοι κάτοικοι και ξενοδόχοι διαμαρτύρονται και κάνουν προσπάθειες προς όλες τις αρμόδιες αρχές (αστυνομία, Δήμος κλπ) ζητώντας το αυτονόητο, να τηρηθεί ο νόμος όσον αφορά στα ντεσιμπέλ και τα ωράρια λειτουργίας. Ωστόσο η προσπάθεια τους παραμένει μάταιη. Η ανομία βασιλεύει. Συλλέγουν μόνο υποσχέσεις την ώρα που τα ντεσιμπέλ δονούν ανενόχλητα την ατμόσφαιρα μέχρι τις πρωινές ώρες.
Πολλοί πελάτες των ξενοδοχείων διαμαρτύρονται, ζητούν πίσω τα χρήματα τους και τα παίρνουν ενώ γράφουν στο διαδίκτυο αρνητικά σχόλια και κριτικές, προτρέποντας άλλους να μην πατήσουν το πόδι τους. Ξενοδοχεία που επενδύουν πολλά στην ποιότητα και το το άψογο σέρβις και τα καταφέρνουν περίφημα με ό,τι κάνουν μέσα στο ξενοδοχείο, βλέπουν την φήμη τους να κατρακυλά και την βαθμολογία τους να πέφτει χαμηλά από αυτά που συμβαίνουν έξω από το ξενοδοχείο.
Φυσικά αυτό έχει αντίκτυπο όχι μόνο στην φήμη των ξενοδοχείων άλλα στην τουριστική φήμη της ίδιας της πόλης. Άλλωστε αυτό φάνηκε και στη σχετική έρευνα ικανοποίησης πελατών της Ένωσης Ξενοδόχων που σε αυτά τα θέματα η βαθμολογία της Θεσσαλονίκης μετά δυσκολίας πιάνει τη βάση.
Για τη νέα διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης η επιβολή της τάξης είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίσει. Μένει να δούμε αν με την νύχτα τα καταφέρνει το ίδιο καλά όσο με την αποκομιδή των σκουπιδιών που φαίνεται να κερδίζει το στοίχημα.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments