Στο 15% κυμάνθηκε τον Ιούνιο η μέση πληρότητα στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης, ενώ ο Ιούλιος εκτιμάται πως θα κλείσει με μέση πληρότητα στο 20%. Ωστόσο για να μπορέσουν τα ξενοδοχεία της πόλης να είναι βιώσιμα, η πληρότητα θα πρέπει να φτάσει στο 40 – 45%. Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης Ανδρέας Μανδρίνος σε συνάντηση που είχε με τον Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Κούβελα. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας της ΕΞΘ Δημήτρης Σιμιακός, ο Ταμίας Θεόδωρος Μουσιάδης, και το μέλος του ΔΣ Παναγιώτης Μπουτσούκης. Όλοι τους είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν τον κ. Κούβελα για τα τεράστια προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Μανδρίνος « Ως χώρα τα καταφέρνουμε στα δύσκολα αλλά κολλάμε στα εύκολα. Η κατάσταση στα σύνορα του Προμαχώνα είναι απαράδεκτη και θα πρέπει να ενισχυθεί αμέσως το ανθρώπινο δυναμικό ώστε οι τουρίστες να μην ταλαιπωρούνται επί πολλές ώρες για να περάσουν στη χώρα μας. Είναι ένα θέμα που μας αφορά άμεσα καθώς όταν οι βαλκάνιοι χάσουν πέντε και έξι ώρες στα σύνορα, τότε παρακάμπτουν την Θεσσαλονίκη και συνεχίζουν κατευθείαν για τη Χαλκιδική». Επίσης ο κ. Μανδρίνος, χαρακτήρισε λανθασμένους τους χειρισμούς σχετικά με το άνοιγμα και το κλείσιμο των συνόρων στους Σέρβους.
Ακόμη το διοικητικό συμβούλιο της ΕΞΘ ζήτησε:
Να μην αιφνιδιάζεται από τις αποφάσεις των Υπουργείων οι οποίες ανακοινώνονται στο παραπέντε
Η αναστολή των εργαζομένων να αποσυρθεί σταδιακά και όχι στις 31 Ιουλίου. Όποια απόφαση επ’ αυτού να ανακοινωθεί έγκαιρα από την κυβέρνηση.
– Να παρθούν άμεσα μέτρα για την βελτίωση της ρευστότητας των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων
Ολοκλήρωση των υποδομών της πόλης και βελτίωση της καθημερινότητας στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ.Κούβελας ανέφερε πως άκουσε με προσοχή την ενημέρωση που του έγινε από τους εκπροσώπους των ξενοδόχων την οποία θα μεταφέρει στην κυβέρνηση ενώ ζήτησε να ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις στον κλάδο.
 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments