Οσονούπω δίπλα στο όνομα ενός μικρού τουριστικού καταλύματος στη χώρα μας, ενδεχομένως να υπάρχει και η λέξη Smotel. Αυτό θα σημαίνει πως το συγκεκριμένο είναι πιστοποιημένο και παρέχει συγκεκριμένα ποιοτικά στάνταρ.
Η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ), προσπαθεί να βάλει μια τάξη όσον αφορά στα ποιοτικά στάνταρ των καταλυμάτων στη χώρα μας, δημιουργώντας ένα νέο μπραντ. Το όνομα του Smotel και με αυτό θα πιστοποιούνται καταλύματα που θα εφαρμόζουν συγκεκριμένα ποιοτικά στάνταρ και θα παρέχουν αναβαθμισμένες και εξειδικευμένες υπηρεσίες και παροχές προς τους πελάτες τους, προάγοντας την εμπειρία της φιλοξενίας.
Είναι η τρίτη προσπάθεια της ΣΕΤΚΕ για μετασχηματισμό του κλάδου των μικρών τουριστικών καταλυμάτων, ένας χώρος που αναπτύχθηκε άναρχα στη χώρα μας χωρίς κοινά ποιοτικά χαρακτηριστικά και πρακτικές. Προηγήθηκε το «Καλάθι Πρωινού» και ο «Τουρισμός Εμπειρίας» για καταλύματα που παρέχουν τις αντίστοιχες υπηρεσίες στους πελάτες τους.
Με αυτές τις δράσεις η ΣΕΤΚΕ προσπαθεί να απαντήσει στα καταλύματα τύπου Airbnb που προτάσσουν την εμπειρία, ενώ μέσα από το κριτικές έχουν διαμορφώσει τα δικά τους ποιοτικά στανταρ και έχουν πάρει ένα πολύ μεγάλο μέρος του πελατολογίου των τουριστικών καταλυμάτων.
Στη νέα κατηγορία τουριστικών καταλυμάτων θα μπορούν να εντάσσονται επιχειρήσεις του κλάδου, που πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές. Τα καταλύματα για να πιστοποιηθούν με το νέο brand name θα πρέπει να παρέχουν στους πελάτες τους αναβαθμισμένες υπηρεσίες, όπως το Καλάθι Πρωινού και οι χαμηλότερες κατηγορίες κλειδιών θα πρέπει να παρέχουν τουλάχιστον μια μορφή τουρισμού εμπειρίας.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments