Κείμενο – φωτογραφία: Omorfa Taxidia

Το Σαλβατόρ δεν περιμένεις να το συναντήσεις ως όνομα ξενοδοχείου στην Ελλάδα. Στην περίπτωση της Πάργας ωστόσο, αποτελεί μέρος της ιστορίας της περιοχής.
Το τετράστερο με υπηρεσίες και αισθητική πέντε αστέρων Salvator Villas & Spa Hotel, βρίσκεται στις παρυφές της Πάργας, στην περιοχή Κύπερη. Καθώς είναι σε υψόμετρο, προσφέρει εξαιρετική θέα προς την Πάργα, το Ιόνιο και τα γύρω βουνά.
Δεν πήρε τυχαία το όνομα του, αλλά για να τιμήσει έναν διάσημο στην εποχή του περιηγητή, που πρώτος κατέγραψε και διαφήμισε τις ομορφιές της περιοχής, έναν αιώνα πριν εμφανιστούν οι διάφοροι influencers του διαδικτύου.
Πρόκειται για τον αυστριακό περιηγητή και εξερευνητή, Αρχιδούκα Λουδοβίκο Σαλβατόρ, (1847-1915), ξάδελφο της διάσημης πριγκίπισσας Σίσσυ.

Ο Σαλβατόρ, επισκέφτηκε την Πάργα και την ευρύτερη περιοχή το 1903. Εντυπωσιάστηκε από αυτά που είδε, και όταν επέστρεψε στην Βιέννη έγραψε ενα βιβλίο περιγράφοντας τις ομορφιές της περιοχής. Τα κείμενα του βιβλίου ήταν διανθισμένα όχι μόνο με γκραβούρες αλλά και ασπρόμαυρες φωτογραφίες, τις πρώτες που τραβήχτηκαν ποτέ στην περιοχή.
Το πολύτιμο βιβλίο με το τεράστιο σχήμα και τις εκατοντάδες σελίδες, βάρους 20 κιλών, τυπώθηκε σε 500 αντίτυπα. Λίγα από αυτά σώζονται και ενα βρίσκεται στο Salvator Villas & Spa Hotel στην Πάργα, όπου το προσέχουν σαν τα μάτια τους.
Το Salvator Villas & Spa Hotel είναι ενα boutique ξενοδοχείο υψηλής και σύγχρονης αισθητικής, που αντικατοπτρίζει το μεράκι των ιδιοκτητών του, της οικογένειας Ζυγούρη, για προσωποποιημένη υψηλή φιλοξενία. Πρόκειται για τετάρτη γενιά ξενοδόχων στην Πάργα, καθώς οι πρόγονοι τους ήταν αυτοί που έφτιαξαν το 1884 το πρώτο πανδοχείο.
Η φιλοξενία στο Salvator Villas & Spa Hotel αποτελεί εμπειρία καθώς διαθέτει άνετα δωμάτια και βίλες, εξοπλισμένα με ό,τι θα κάνει τη διαμονή άνετη. Διαθέτη κέντρο ευεξίας καθώς επίσης εσωτερικη και εξωτερική πισίνα.
Το μοντέρνας αισθητικής εστιατόριο προσφέρει πιάτα δημιουργικής κουζίνας, εμπνευσμένα από την τοπική παράδοση και εμμονή στα τοπικά προϊόντα.
Όλα αυτά σε ενα χαλαρό, chill-out περιβάλλον που δίνει υπεραξία στις καλοκαιρινές διακοπές. Στην Booking η βαθμολογία του φτάνει το 9.2 δηλαδή άριστο.

Info…
Στην Πάργα πήγαμε στα πλαίσια fam trip της Περιφέρειας Ηπείρου με την διοργανωτική φροντίδα της εταιρείας τουριστικής προβολής Encore.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments