Τα αντανακλαστικά της αγοράς φαίνεται πως είναι πολύ πιο γρήγορα και διορατικά απ΄ότι φανταζόμαστε. Γράφαμε πριν μερικές μέρες για τα πέντε μικρά ξενοδοχεία που δημιουργήθηκαν τους τελευταίους μήνες στη Θεσσαλονίκη, απόρροια της ανοδικής τουριστικής κίνησης στην πόλη τα τελευταία χρόνια. Μικρές σχετικά επενδύσεις που ωστόσο εμπλουτίζουν και βελτιώνουν το ξενοδοχειακό δυναμικό της πόλης.
Το επόμενο πρότζεκτ όπως όλα δείχνουν ονομάζεται Όλυμπος -Νάουσα. Είναι το ιστορικό κτίριο που βρίσκεται στην παλιά παραλία της πόλης που κατασκευάστηκε το 1926.
Το κτίριο είναι διατηρητέο και για χρόνια φιλοξενούσε το ομώνυμο ιστορικό εστιατόριο, πριν αυτό κλείσει το 1994. Από τότε το κτίριο στέκει εκεί εγκαταλελειμμένο να ατενίζει τον Θερμαϊκό.
Ανήκει στην Eurobank η οποία αναζητά αγοραστή ικανό να δώσει πέντε εκατομμύρια ευρώ, μια τιμή αρκετά τσουχτερή για τα δεδομένα της εποχής. Αρχικά ζητούσε 6.5 εκατ.
Ωστόσο υπάρχει ενδιαφέρον από ελληνική εφοπλιστική οικογένεια που έχει ήδη στην κατοχή της δυο αλυσίδες ξενοδοχείων εντός και εκτός Ελλάδος. Το όμορφο ιστορικό κτίριο μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα boutique ξενοδοχείο, ενώ διαθέτει άδεια για προσθήκη δυο ακόμη ορόφων.
Ωστόσο δεν είναι μόνο αυτό. Υπάρχουν σκόρπιες φήμες για ενδιαφέρον αθηναϊκών εταιρειών να επενδύσουν στη Θεσσαλονίκη σε ξενοδοχειακές υποδομές χωρίς ωστόσο να έχει μαθευτεί κάτι συγκεκριμένο.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments