Το γεύμα που παρέθεσε χθες Δευτέρα, το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης στους δημοσιογράφους, είχε περισσότερο τα χαρακτηριστικά φιλικής συνάντησης και λιγότερο συνέντευξης τύπου. Από το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης παραβρέθηκαν ο πρόεδρος Τέλης Θωμόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Ανδρέας Μανδρίνος, η ταμίας Σοφία Μπρόβα και το μέλος Δημήτρης Σιμιακός. Παραβρέθηκαν επίσης όλα τα στελέχη της Ένωσης.

Πρωταγωνιστής της συνάντησης ήταν ο Τέλης Θωμόπουλος όχι μόνο γιατί είναι ο πρόεδρος της Ένωσης τα τελευταία 15 χρόνια αλλά γιατί αυτή ήταν η τελευταία του συνάντηση με τους δημοσιογράφους με την ιδιότητα του πρόεδρου, καθώς αύριο Τετάρτη θα γίνουν εκλογές στις οποίες δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος.

Ο κ. Θωμόπουλος αφού αποκάλυψε πως η μέση πληρότητα των ξενοδοχείων της πόλης το πρώτο πεντάμηνο του έτους κινείται στο 65%, και οι διανυκτερεύσεις είναι αυξημένες κατά 4%, διευκρίνισε για μια ακόμη φορά πως οι τιμές παραμένουν πολύ χαμηλά. Μάλιστα χαρακτηριστικά ανέφερε πως “το ξενοδοχείο Les Lazaristes που έκλεισε πριν 20 μέρες, το έκλεισαν οι χαμηλές τιμές καθώς δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στο κόστος”. Ο ίδιος εκτίμησε πως οι τιμές θα πρέπει να είναι 25% υψηλότερες για να μπορέσουν τα ξενοδοχεία να λειτουργούν με υγιή τρόπο.

Ο κ. Θωμόπουλος εκτίμησε πως τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης είναι αναγκασμένα να δουλεύουν με χαμηλές τιμές λόγω της κακής εικόνας της πόλης και του κακού τρόπου προβολής και προώθησης. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, “με την υπάρχουσα κατάσταση προσελκύουμε τουρίστες χαμηλού οικονομικού επιπέδου που δεν μπορούν να πληρώσουν τις τιμές που θα έπρεπε να πουλούν τα ξενοδοχεία. Έτσι είμαστε αναγκασμένοι να τις χαμηλώνουμε δραματικά”.

Για μια ακόμη φορά ο κ. Θωμόπουλος αναφέρθηκε επικριτικά στον Οργανισμό Τουρισμού της Θεσσαλονίκης λέγοντας πως αυτός δεν λειτουργεί με τον άσωστο τρόπο δηλαδή με ένα σύγχρονο, κοστολογημένο business plan μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες. Όπως χαρακτηριστικά είπε “δεν πληρώνουμε τη συνδρομή μας στον Οργανισμό από το 2011 γιατί διαφωνούμε με τον τρόπο λειτουργίας του”. Ωστόσο διευκρίνισε πως η πρόεδρος του Οργανισμού Βούλα Πατουλιδου έχει καλές προθέσεις.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση ο κ. Θωμόπουλος είπε πως ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης “τουριστικολογεί ασύστολα” για να σπεύσει να διευκρινίσει πως αυτό είναι πολύ θετικό και σημαντικό για την τουριστική προοπτική της πόλης. Ωστόσο είπε πως “τους Τούρκους τουρίστες που δεν είναι τόσοι πολλοί όσο νομίζει ο κόσμος δεν τους έφερε ο Μπουτάρης και κανένας άλλος φορέας της πόλης αλλά τα στελέχη των ξενοδοχείων που πόρτα πόρτα άνοιξαν την συγκεκριμένη αγορά”. Ωστόσο και πάλι έσπευσε να διευκρινίσει πως η Ένωση πρώτη από όλους ήταν αυτή που προλείανε το έδαφος για να ανοίξει η συγκεκριμένη αγορά.

Τέλος ο κ. Θωμόπουλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση των Όμορφων Ταξιδιών είπε πως δεν θα διεκδικήσει ένατη θητεία στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης (αναφερθήκαμε αναλυτικά σε χθεσινή ανάρτηση).

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments