Η νέα χρονιά θα βρει τη Θεσσαλονίκη με ένα ξενοδοχείο λιγότερο, ευτυχώς προσωρινά. Πρόκειται για το Μακεδονία Παλλάς που θα κλείσει σε λίγες μέρες προκειμένου να ολοκληρώσει το τελευταίο στάδιο της ανακαίνισης του. Θα ανοίξει και πάλι τον Απρίλιο, πλήρως ανακαινισμένο και εντελώς διαφορετικό όσον αφορά τους εσωτερικούς του χώρους. Η επένδυση φτάνει τα 12 εκατομμύρια ευρώ.
Στο μεταξύ νέες επενδύσεις (όχι αυτού του μεγέθους) ετοιμάζονται στη Θεσσαλονίκη όσον αφορά σε νέα ξενοδοχεία. Η τουριστική άνοιξη που διανύει η πόλη τα τελευταία χρόνια, έκαναν αρκετούς να θέλουν να επενδύσουν στις ξενοδοχειακές υποδομές της.
Έτσι λοιπόν το ξενοδοχείο Άριστον (φώτο) στην οδό Καραολή και Δημητρίου (είναι ο δρόμος που ενώνει την πλατεία Αντιγονιδών με την πλατεία Δημοκρατίας) που εδώ και χρόνια είχε κλείσει και το κτίριο εγκαταλείφθηκε, αγοράστηκε από επιχειρηματία που ασχολείται με το χώρο του επίπλου,
και οσονούπω θα ξεκινήσουν οι εργασίες ανακατασκευής του. Όταν τελειώσουν θα είναι ένα καινούργιο σύγχρονο τριάστερο ξενοδοχείο.
Ένα άλλο ενδιαφέρον πρότζεκτ είναι το κτίριο στην αρχή της οδού Εγνατία που για χρόνια στέγαζε την διεύθυνση της Αστυνομίας (φώτο). Μάθαμε ότι αγοράστηκε και θα μετατραπεί σε τετράστερο ξενοδοχείο. Ανάμεσα στους μετόχους είναι και ένας που διαθέτει ξενοδοχείο στην περιοχή.
Μάθαμε επίσης πως Σέρβοι επιχειρηματίες έχουν νοικιάσει δυο κτίρια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ένα στην Τσιμισκή και ένα στην περιοχή της Βαλαωρίτου, για να τα μετατρέψουν σε ξενοδοχεία.
Τέλος ολοκληρώνεται σε λίγες εβδομάδες, η ανακατασκευή του παλιού ξενοδοχείου Ακροπόλ (φώτο) για το οποίο είχαμε γράψει παλαιότερα. Το Ακροπόλ ήταν κλειστό για αρκετά χρόνια. Αγοράστηκε και ανακαινίζεται πλήρως και σε λίγες εβδομάδες θα ανοίξει ως ένα μικρο μπουτίκ ξενοδοχείο.
Θυμίζουμε πως τη χρονιά που ολοκληρώνεται σήμερα, τέσσερα νέα ξενοδοχεία ξεκίνησαν στην Θεσσαλονίκη, βελτιώνοντας και εμπλουτίζοντας το ξενοδοχειακό δυναμικό της πόλης.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments