Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του SETE Intelligence, ο Ελληνικός τουρισμός έχασε 10% από την ανταγωνιστικότητα του μετά τις πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις του τελευταίου 12μηνου.
Το ποσοστό είναι τεράστιο και τις επιπτώσεις του ήδη της βλέπουμε από φέτος, καθώς η Ελλάδα γέμισε με τουρισμό χαμηλής ποιότητας που δεν ξοδεύει.
Ωστόσο τον Οκτώβριο οι ξενοδόχοι της χώρας θα βρεθούν ενώπιον της σκληρής πραγματικότητας καθώς θα κληθούν να πληρώσουν φορολογικές επιβαρύνσεις εκτός λογικής. Το κλίμα ανάμεσα στους ξενοδόχους είναι πολύ βαρύ την ώρα που το κυβερνητικό επιτελείο αγωνιά για να πείσει ότι ο τουρισμός μας τα πάει περίφημα.
Ρωτήσαμε πρόσφατα ξενοδόχο δεύτερης γενιάς της Χαλκιδικής γιατί επένδυσε αρκετά χρήματα σε μια άλλη τουριστική δραστηριότητα και όχι στο ξενοδοχείο του προκείμενου να το αναβαθμίσει.
Η απάντηση του ήταν ξεκάθαρη. “Γιατί με τις χαμηλές τιμές που δουλεύουμε λόγω έλλειψης ανταγωνιστικότητας και με τέτοια φορολογία, δεν υπάρχει περίπτωση να πάρω πίσω ούτε ένα ευρώ από αυτά που θα επένδυα στο ξενοδοχείο. Ο αγώνας είναι άνισος και το αποτέλεσμα προδιαγεγραμμένο”.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments