Κείμενο: Omorfa Taxidia – Φωτογραφίες: Εβελίνα Παπαδοπούλου

Το Bistro & Wine Bar “Μέθη”, ένα από τα καλύτερα στο είδος του στη Θεσσαλονίκη, απέκτησε και τουριστικό προσανατολισμό. Από το ξεκίνημα της φετινής τουριστικής περιόδου, ανέλαβε την οργάνωση και λειτουργία των χώρων υγειονομικού ενδιαφέροντος του Tilia Resort που βρίσκεται στο Μούρεσι στην ανατολική πλευρά του Πηλίου.
Εκεί ο Τάσος Παρτάλης και η σεφ Νένα Καζάκου, ιδιοκτήτες του “Μέθη”, επιστράτευσαν όλη τους την εμπειρία και to μεράκι και δημιούργησαν έναν γαστρονομικό προορισμό που εμπλουτίζει το τουριστικό προϊόν της περιοχής.
Τρεις είναι οι χώροι στο Tilia resort που λειτουργούν με την ευθύνη του Τάσου Παρτάλη και της Νένας Καζάκου. Το wine restaurant “1701 By Μέθη”, to Coctail bar “Casa Komi” και το pool bar του συγκροτήματος.
Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα παλαιών αναπαλαιωμένων κτιρίων υψηλής αισθητικής. Στο χώρο κυριαροχούν η πέτρα, το πράσινο και τα πολύχρωμα λουλούδια. Προφέρει επίσης ανεμπόδιστη συγκλονιστική θέα στο Αιγαίο καθώς στην τοποθεσία που βρίσκεται είναι σαν ένα μπαλόνι του Πηλίου.
Το υπόλοιπο Tilia resort, δηλαδή τα δέκα ευρύχωρα ανεξάρτητα διαμερίσματα βρίσκονται σε φάση πλήρους ανακαίνισης και θα λειτουργήσουν μέσα στον Αύγουστο.
Το wine restaurant “1701 By Μέθη”, προσφέρει εξαιρετικά μεσογειακά πιάτα που επιμελείται η σεφ Νένα Καζάκου, σε μια ατμόσφαιρα που σε ηρεμεί και σε χαλαρώνει. Στο κελάρι του υπάρχει κάβα κρασιών με παραπάνω από 400 διαφορετικές ετικέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Το Coctail bar “Casa Komi” που βρίσκεται ακριβώς δίπλα, στη σκιά μιας εμβληματικής φλαμουριάς ηλικίας 300 ετών, αποτελεί μια ακόμη εμπειρία. Ευρηματικά κοκτέιλ, δροσιά, θέα στο Αιγαίο σε συνθήκες άνεσης και πολυτέλειας.
Το Tilia resort διαθέτει δικό του άνετο πάρκινγκ, κάτι πολύ σημαντικό στη συγκεκριμένη περιοχή.
Πρόσφατα ο Τάσος Παρτάλης και ο ιδιοκτήτης του Tilia resort Τάσος Ταχιάος προσκάλεσαν δημοσιογράφους από τη Θεσσαλονίκη για να τους παρουσιάσουν το δημιούργημα τους. Όλοι τους είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους εκπληκτικούς χώρους ενός πεντάστερου resort και να απολαύσουν ένα δείπνο με τις εξαιρετικές δημιουργίες της σεφ Νένας Καζάκου και της ομάδας της, οι οποίες συνοδεύτηκαν από τα εξαιρετικά κρασιά του τοπικού οινοποιείου Milea Winery.
Όπως μας είπε ο Τάσος Παρτάλης, στόχος είναι η δημιουργία ενός γαστρονομικού προορισμού που απογειώνει την εμπειρία του επισκέπτη της περιοχής.

Πρώτη εκδήλωση στις 7 Αυγούστου με Σωτήρη Ευαγγέλου…

Το Σάββατο 7 Αυγούστου διοργανώνουν την πρώτη γαστρονομική εκδήλωση. Στο “1701 By Μεθη”, θα μαγειρέψουν ο πολύ γνωστός σεφ του Makedonia Palace Σωτήρης Ευαγγέλου με την Νένα Καζάκου.
Τυχεροί όσοι εκείνη τη μέρα βρεθούν στην περιοχή…

 

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments