Τα τελευταία χρόνια έχει διαπιστωθεί, πως κυρίως στη Ευρώπη και τη Β. Αμερική οι πληθυσμοί των μελισσών μειώνονται με ασυνήθιστα γρήγορους ρυθμούς. Οι μέλισσες είναι απαραίτητες για την παραγωγή της τροφής μας γιατί επικονιάζουν τα φυτά, και δεν είναι οι μόνες. Και άλλα έντομα, όπως οι άγριες μέλισσες και οι πεταλούδες εκτελούν επίσης πολύτιμο επικονιαστικό έργο. Πάνω από το 35% της παγκόσμιας παραγωγής τροφής εξαρτάται από τα έντομα-επικονιαστές.
Μεγάλα ξενοδοχεία των ΗΠΑ και του Καναδά, ήδη λαμβάνουν μέτρα ώστε να βοηθήσουν και αυτά με τον τρόπο τους ώστε να μειωθεί το φαινόμενο, αφού οι μεγαλουπόλεις έχουν καλυφθεί με τσιμέντο. Έτσι οι ταράτσες και τα roof garden κάποιων από αυτά έχουν μετατραπεί σε δημιουργικούς χώρους βιωσιμότητας των μελισσών ! Οργανωμένες κυψέλες, άνθη, καλλιέργεια και φροντίδα τεχνητών κήπων κ.α είναι κάποια από αυτά που φροντίζουν οι άνθρωποι των ξενοδοχείων ώστε να προσελκύσουν εκατομμύρια μέλισσες.
Τα καλά νέα όμως δε σταματούν εδώ. Η προσπάθεια βιωσιμότητας ωφελεί επίσης και τα ξενοδοχεία καθώς οι μέλισσες παράγουν αγνό μέλι για χρήση από τους ίδιους τους πελάτες στα γεύματα αλλά και θεραπείες spa.
 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments