Με κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβέρνησης, απαγορεύεται η λειτουργία των κύριων και μη κύριων τουριστικών καταλυμάτων εποχικής λειτουργίας από σήμερα 15 Μαρτίου έως και 30 Απριλίου.

Τα εποχιακά ξενοδοχεία που άνοιξαν ήδη στη χώρα μας για τη θερινή περίοδο είναι ελάχιστα   τα οποία τώρα θα πρέπει να κλείσουν, ενώ κάποια ετοιμάζονταν  για να ανοίξουν για την πασχαλινή περίοδο κάτι που δεν θα κάνουν μετά το απαγορευτικό από την κυβέρνηση.  

Φυσικά όλες αυτές οι επιχείρησες που κλείνουν με απόφαση της κυβέρνησης, δικαιούνται των ευνοϊκών ρυθμίσεων που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση για όλες τις επιχείρησες που κλείνουν με κυβερνητική απόφαση.

Η απόφαση αυτή  αφήνει  παραπονεμένους τους ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων που λειτουργούν όλο το χρόνο.  Και αυτό γιατί οι πληρότητες έχουν πέσει στο ναδίρ (αυτό το σαββατοκύριακο η μέση πληρότητα στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης ήταν τρία δωμάτια) και  δεν βγάζουν ούτε τα στοιχειώδη έξοδα τους. Οι ξενοδόχοι θα ζητήσουν το κλείσιμο όλων των ξενοδοχείων τη χώρας  (να μείνουν ανοιχτοί μόνο όσοι θέλουν) και οι υπόλοιποι να έχουν και αυτοί τις ίδιες ευνοϊκές ρυθμίσεις που θα λάβουν και τα εποχικά ξενοδοχεία.

Όπως χαρακτηριστικά μας ανέφεραν ξενοδόχοι της Θεσσαλονίκης, «είναι καλύτερο και πιο ασφαλές το πρωσικό να μείνει στο σπίτι του και να λάβει τα κρατικά επιδόματα,   παρά να πηγαινοέρχεται στα ξενοδοχεία χωρίς αντικείμενο εργασίας και χωρίς  χρήματα καθώς σε ένα μήνα δεν θα έχουμε πλέον χρήματα για να πληρώσουμε».

Τα αιτήματα τους αναμένεται να διατυπωθούν επισήμως από αύριο.

 

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments