Το ξενοδοχείο Lesante Cape βρίσκεται στα ανατολικά της Ζακύνθου, στο χωριό Ακρωτήρι, σημείο μοναδικής ομορφιάς και μεγάλης ιστορικής και πολιτιστικής σημασίας, καθώς εκεί υπήρχαν τα αρχοντικά των ευγενών του νησιού. Οι 95 σουίτες και βίλες του είναι διασκορπισμένες σε μια έκταση διαμορφωμένη σαν παραδοσιακό ελληνικό χωριό – με πλατεία, καφενείο, ταβέρνα και τρία εστιατόρια, μουσείο, εκκλησάκι και ιδιωτική παραλία.
Η γευστική παράδοση του νησιού παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, όπως συμβαίνει και στα άλλα δύο ξενοδοχεία της οικογένειας Lesante, το Lesante Classic και το Lesante Blu. Άλλωστε, για τον Διονύση Βυθούλκα, CEO του Lesante Cape, η γαστρονομία της Ζακύνθου αποτελεί σημαντικό κομμάτι του πολιτισμού της, αντικατοπτρίζοντας την ιστορία, τα έθιμα και την τοπική κουλτούρα της.
Το Lesante Cape προσφέρει στον επισκέπτη «αληθινές» γεύσεις που συνδέουν την πλούσια κληρονομιά της Ζακύνθου με το πνεύμα της ελληνικής φιλοξενίας. Γι’ αυτόν το λόγο τα τοπικά προϊόντα βρίσκονται σε πρώτο πλάνο. Πολλά δε από αυτά καλλιεργούνται στο μποστάνι που υπάρχει στο χώρο και αποτελεί ένα από τα highlights του ξενοδοχείου.
Την ευθύνη έχει ο ταλαντούχος και καινοτόμος σεφ Σταύρος Υφαντίδης, με αξιοσημείωτη πορεία σε εστιατόρια της Ελλάδας και του εξωτερικού. Εκεί, έμαθε να «παντρεύει» τις εξαιρετικές πρώτες ύλες της ελληνικής γης με τις τελευταίες τάσεις της διεθνούς γαστρονομικής σκηνής. Ανάμεσά τους, το βραβευμένο με αστέρι Michellin, Epicure στο Celtic Manor Resort στην Ουαλία, το εστιατόριο Petrus του Gordon Ramsay στο Λονδίνο, το Vendome στην Κολονία και το ιστορικό Τhe Fat Duck στο Ηνωμένο Βασίλειο με τρία αστέρια Michelin και για πέντε συνεχόμενα χρόνια βραβευμένο ως το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο από τα 50 Best Restaurants Awards. «Μου αρέσει η υπερβολή και η πληθωρικότητα στη γεύση, ενώ την ίδια στιγμή τα πιάτα που σερβίρω έχουν μια μινιμαλιστική προσέγγιση», λέει ο chef που γνώρισε και αγάπησε την μαγειρική μέσω του παππού του που ήταν ναυτικός και πέρασε τη ζωή του στις κουζίνες των εμπορικών καραβιών.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments