Ελάχιστα ξενοδοχεία είναι ανοιχτά σε όλη τη χώρα με τις πληρότητες να βρίσκονται σε μηδενικά επίπεδα. Τα εστιατόρια τους επιτρέπεται να εξυπηρετούν μόνο όσους μένουν σ΄αυτά και όχι εξωτερικούς πελάτες. Ωστόσο κατά την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τα εστιατόρια των ξενοδοχείων δε θα λειτουργήσουν. Όσοι μένουν σ΄αυτά τα ξενοδοχεία και θέλουν κάτι να φάνε, θα σερβιριστούν στο δωμάτιο τους.
Αυτό αποφάσισαν οι αρμόδιες αρχές μετά την πρόθεση γνωστού αθηναϊκού ξενοδοχείου να διοργανώσει χριστουγεννιάτικο δείπνο, κάτι σαν ρεβεγιόν, φυσικά μόνο για τους πελάτες του.
Καθώς έγινε ο σχετικός ντόρος στα κανάλια, η κυβέρνηση έσπευσε να λάβει την παραπάνω απόφαση.
Με αφορμή αυτόν τον ντόρο, που σε ορισμένες περιπτώσεις έγινε με όρους παραδημοσιογραφίας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων εξέδωσε την παρακάτω «οργισμένη» ανακοίνωση:
«Οι επιχειρήσεις μας, από την αρχή της πανδημίας, τήρησαν και συνεχίζουν να τηρούν πιστά τα ιδιαίτερα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν προβλεφθεί για αυτές και αποδείχθηκαν από τους πλέον υγειονομικά ασφαλείς χώρους.
Η επιβράβευση – «τιμωρία» για την ανωτέρω προσπάθεια μας ήταν, εν μέσω lockdown, να παραμείνουν τα ξενοδοχεία μας ανοικτά – κλειστά στην ουσία, χωρίς έσοδα και εκτός των πρόσθετων μέτρων στήριξης που προβλέφθηκαν για τις κλειστές επιχειρήσεις.
Τώρα φτάσαμε στο σημείο να κατηγορούμαστε διότι οι επιχειρήσεις μας ίσως να έχουν πελάτες – διαμένοντες, επειδή δεν έχουν διακόψει μόνες τους τη λειτουργία τους!!
Ενημερώνουμε, λοιπόν, όλους τους «δημόσιους κατήγορους» μας ότι τα εστιατόρια των ξενοδοχείων λειτουργούν νόμιμα ΜΟΝΟ για την εξυπηρέτηση των διαμενόντων σε αυτά και με συγκεκριμένους αυστηρούς όρους και κανόνες, τους οποίους απαρέγκλιτα οφείλουν να τηρούν και τους τηρούν. Αφού κατάφεραν να το πράξουν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που είχαν κάποια, μικρά έστω, ποσοστά πληρότητας, ασφαλώς και μπορούν να το πράξουν και τώρα που είναι σχεδόν άδεια.
Και τα εστιατόριά μας δεν είναι δυνατόν να κλείσουν όσο τα ξενοδοχεία μας παραμένουν ανοικτά και σε λειτουργία, καθώς οι πελάτες μας που διαμένουν σε αυτά, πρέπει να εξυπηρετηθούν.
Καλούμε τέλος τις αρμόδιες αρχές να αποφασίσουν επιτέλους αν θέλουν να δεχόμαστε πελάτες «μόνο για ύπνο», διότι και αυτόν τον έχουμε χάσει όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα! Πάντως ξενοδοχεία τα οποία δεν θα επιτραπεί να δέχονται πελάτες, δεν μπορούν να παραμείνουν ανοικτά, ούτε για αστείο!»

Φωτογραφία από  Pixabay

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments