Μέρα του Αγίου Βαλεντίνου αύριο Κυριακή και μαζί με τους ερωτευμένους κάποτε γιόρταζαν και τα πολυτελή ξενοδοχεία. Και αυτό γιατί ο Άγιος Βαλντίνος, ήταν μια καλή αφορμή να ζωηρέψουν για λίγο την μέτρια κίνηση του Φεβρουαρίου, που παραδοσιακά είναι ο χειρότερος μήνας του χρόνου σε κρατήσεις. Έτσι προετοιμάζονταν επιμελώς προκειμένου να χαρίσουν στα ερωτευμένα ζευγάρια μια όμορφη μέρα και το κυριότερο μια ακόμη πιο όμορφη νύχτα.
Ένα σύνηθες πακέτο του Αγίου Βαλεντίνου, περιελάμβανε ένα ποτήρι σαμπάνια για το καλωσόρισμα, δωμάτιο στολισμένο με λουλούδια και μπαλόνια σε σχήμα καρδιάς, μερικές φορές και ροδοπέταλα στρωμένα στο κρεββάτι και φυσικά μια μικρή τούρτα σοκολάτας, επίσης σε σχήμα καρδιάς. Πριν το ρομαντικό δείπνο το πρόγραμμα είχε επίσκεψη στο σπα του ξενοδοχείου για ένα μασάζ, τζακούζι για δυο, ακόμη και θεραπείες σώματος με λιωμένη σοκολάτα.
Το ρομαντικό δείπνο, συνήθως πέντε πιάτων με κρασί και σαμπάνια, ήταν η τελευταία δοκιμασία πριν το ερωτευμένο ζευγάρι καταλήξει στο δωμάτιο του για τα περαιτέρω. Τελευταία έκπληξη ήταν το πλούσιο πρωινό στο κρεβάτι.
Δηλαδή ζωάρα, που συνήθως δημιουργούσε την αίσθηση στο κορίτσι πως βρήκε επιτέλους το αγόρι που θα της χαρίσει μια τέτοια ονειρεμένη ζωή αν και το αγόρι συνήθως προσδοκούσε μόνο μια ονειρεμένη βραδιά.
Όλο αυτό το πακέτο δεν στοιχίζει λίγο αν αναλογιστεί κανείς και την προετοιμασία του ζευγαριού (κομμωτήριο, νύχια, αισθησιακά εσώρουχα και όλα τα συναφή) ωστόσο ήταν οι εποχές που λεφτά υπήρχαν. Κάποια στιγμή ήρθε η οικονομική κρίση στην Ελλάδα και η κίνηση στα πολυτελή ξενοδοχεία τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου αραίωσε δραματικά. Τα περισσότερα αγόρια δεν έχουν πλέον χρήματα για τέτοια γούστα. Στο μεταξύ εμφανίστηκαν και τα iphone και τα συνοδευτικά τους που κάποια κορίτσια τα γοητεύουν περισσότερο.
Παρ΄όλα αυτά, τα ξενοδοχεία συνεχίζουν κάθε χρόνο να προετοιμάζονται και να προσφέρουν ειδικά πακέτα Αγίου Βαλεντίνου στους ερωτευμένους ή σ΄αυτούς που ψάχνουν ευκαιρία να φρεσκάρουν ή να ανανεώσουν τον έρωτα τους.
Έτσι έγινε και φέτος, αν και λόγω της κατάστασης ελάχιστα ξενοδοχεία είναι ανοιχτά. Προσφέρουν τα πακέτα τους σε πολύ καλύτερες τιμές από άλλες χρονιές και μάλλον δεν αφορούν μόνο τους ερωτευμένους με τον σύντροφο τους, αλλά και τους ερωτευμένους με τη ζωή.
Δηλαδή όσους ψάχνουν ευκαιρία να ξεφύγουν για λίγο από την αφόρητη ρουτίνα της πανδημίας. Φυσικά το πακέτο περιλαμβάνει και ρομαντικό δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου, στο οποίο λόγω υγειονομικών μέτρων έχουν δικαίωμα να δειπνήσουν μόνο οι διαμένοντες στο ξενοδοχείο, την ώρα που η εστίαση παραμένει κλειστή στην Ελλάδα.
Καλά να περάσετε…

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments