Τα υγειονομικά πρωτόκολλα έχουν επιβάλει νέους κανόνες και διαδικασίες στα ελληνικά ξενοδοχεία που σιγά σιγά αρχίζουν να ανοίγουν. Κάποια ξενοδοχεία ακολουθούν επιπλέον υγειονομικές διαδικασίες προκειμένου να κάνουν τον πελάτη τους να αισθανθεί πιο ασφαλής. Όπως το ξενοδοχείο Mediterranean Palace στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Όλα ξεκινούν πριν ο πελάτης μπει στο ξενοδοχείο. Οι αποσκευές του απολυμαίνονται σχολαστικά σε ειδικό χώρο και σ΄αυτές μπαίνει ειδικό καρτελάκι. Χωρίς αυτό το καρτελάκι ο πελάτης δεν μπορεί να κάνει τσεκ ιν. Απολυμαντικά υπάρχουν παντού καθώς και σήμανση για αποστάσεις. Στη ρεσεψιόν τοποθετήθηκε πλεξιγκλάς και όλο το προσωπικό φορά μάσκες και γάντια.
Καμαριέρα θα μπει στο δωμάτιο μόνο εφόσον συναινεί και ο πελάτης, ενώ περιοδικά και άλλα μικροαντικείμενα αφαιρέθηκαν από τα δωμάτια. Το ίδιο και τα ποσά από το μίνι μπαρ.
Στο εστιατόριο υπάρχουν οι προβλεπόμενες ή και μεγαλύτερες αποστάσεις ανάμεσα στα τραπέζια ενώ το πρωινό δεν σερβίρεται πλέον σε μπουφέ. Αντίθετα υπάρχουν πέντε επιλογές πρωινού ανάλογα με τα γούστα του καθενός, τις οποίες ο πελάτης μπορεί να επιλέξει και να παραγγείλει και από το κινητό του. Αυτό που επιλέγει φτάνει στο τραπέζι του σε κλειστό δίσκο.
Αν ο πελάτης ζητήσει να του παρκάρουν το αυτοκίνητο στο υπόγειο πάρκινγκ, τότε η θέση του οδηγού και το ταμπλό καλύπτονται με ειδικό κάλυμμα μιας χρήσης.
Αυτά και άλλα πολλά συμβαίνουν στα ξενοδοχεία στην παράξενη εποχή που ζούμε. Έχουν μεταβάλει την καθημερινότητα τους σημαντικά, ωστόσο για να χρησιμοποιήσουμε τη φράση της εποχής «πρέπει να γίνει, τι να κάνουμε…»

 

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments