Μια ακόμη ξενοδοχειακή Ένωση διαμαρτύρεται για την ένταξη στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» των καταλυμάτων τύπου Airbnb. Αυτή τη φορά είναι η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης που κατηγορεί το κράτος για «χρόνια και προκλητική προνομιακή μεταχείριση» των καταλυμάτων τύπου Airbnb.
Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:
«Για δεύτερη συνεχή χρονιά η Πολιτεία επιτρέπει την ένταξη στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης, για τα οποία δεν υπάρχει κανένα ξεκάθαρο θεσμικό πλαίσιο αναφορικά τόσο με τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους όσο και με άλλα σοβαρότατα θέματα (υγιεινή, ασφάλεια, φορολογικές υποχρεώσεις απέναντι στο Κράτος κ.α.), αλλά αυτό δυστυχώς δεν φαίνεται να απασχολεί τους αρμοδίους.
Η χρόνια και προκλητική προνομιακή μεταχείριση από το Κράτος προς τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης που έχει δημιουργήσει συνθήκες σημαντικότατου αθέμιτου ανταγωνισμού και στα ξενοδοχεία της περιοχής της Θεσσαλονίκης, οδηγεί σε έντονο προβληματισμό και – εν κατακλείδι – στο συμπέρασμα ότι σκοπός αυτής της μεταχείρισης είναι η ψηφοθηρία, η οποία όμως έχει και τα όριά της».

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments