Του Σάκη Παπαδόπουλου

Αν και η Costa Navarino στην όμορφη Μεσσηνία, έχει αναπτύξει μόλις το 40% του αρχικού πλάνου της, έχει καταφέρει να αλλάξει ήδη τη μοίρα της περιοχής. Η Μεσσηνία έχει μπει σε περίοπτη θέση στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. Εκατοντάδες ντόπιοι εργάζονται στην μόνη μεγάλη τουριστική επένδυση που υλοποιήθηκε τις τελευταίες δεκαετίες στη χώρα μας, καταφέροντας πρώτα να ξεπεράσει εμπόδια και αντιδράσεις. Επίσης τα τοπικά προϊόντα έχουν βρει έναν εξαιρετικό πελάτη που τα διαφημίζει και τα προωθεί σε όλο τον κόσμο. Η τουριστική σαιζόν ξεκινά τον Φεβρουάριο και ολοκληρώνεται το Νοέμβριο, οντάς η μεγαλύτερη από οποιοδήποτε άλλη τουριστική περιοχή στη χώρα μας.

Θυμίζουμε πως η Costa Navarino, όταν ολοκληρωθεί θα αναπτύσσεται σε τέσσερις ξεχωριστές περιοχές στην Δυτική Μεσσηνία. Η πρώτη, η Navarino Dunes κοντά στο χωριό Ρωμανός, έχει ολοκληρωθεί το 2009 και περιλαμβάνει δυο πεντάστερα ξενοδοχεία, ένα γήπεδο γκολφ και άλλες συμπληρωματικές εγκαταστάσεις.

Η δεύτερη περιοχή, η Navarino Bay, βρίσκεται κοντά στην Πύλο. Σ΄αυτήν έχει ολοκληρωθεί το γήπεδο γκολφ, το βραβευμένο «The Bay Course», το οποίο λειτουργεί κανονικά και ξεκίνησαν έργα για την ολοκλήρωση των υπόλοιπων εγκαταστάσεων. Κατασκευάζεται ένα υπόσκαφο golf club μοναδικό στο είδος του για την εξυπηρέτηση των γκολφέρ, ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο με σουίτες και βίλες με θέα τον κόλπο του Ναβαρίνου, καθώς και ένα ακόμη ξενοδοχείο το Navarino Waterfront. Το τελευταίο πρόκειται για ένα πλήρες resort με πολλές συμπληρωματικές εγκαταστάσεις, νεανικό προσανατολισμό και πελάτες που ενδιαφέρονται για πολλές δραστηρίοτητες. Θα κατασκευαστεί μεταξύ του γηπέδου γκολφ και του χωριού Γιάλοβα.

Στην τρίτη περιοχή της Costa Navarino, την Navarino Blue, που βρίσκεται επίσης κοντά στην Πύλο, θα κατασκευαστούν οσονούπω δυο ακόμη γήπεδα γκολφ τα οποία θα είναι δίπλα δίπλα και με συνδυασμούς θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως τρία γήπεδα.

Όταν ολοκληρωθούν οι νέες επενδύσεις που έχουν ήδη ξεκινήσει να κατασκευάζονται, τότε θα φέρουν επιπλέον τουρίστες στην περιοχή και θα δημιουργήσουν εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας.

Μετά την ολοκλήρωση των νέων επενδύσεων, η Costa Navarino θα διαθέτει συνολικά τέσσερα πεντάστερα ξενοδοχεία, πέντε γήπεδα γκολφ και πολλές άλλες συμπληρωματικές εγκαταστάσεις. Θα είναι δηλαδή ένας από τους σημαντικότερους προορισμούς γκολφ της Μεσογείου και φυσικά ένα από τα καλύτερα θέρετρα ικανά να φιλοξενήσουν μεγάλες διοργανώσεις και συνέδρια.

Για το τέλος θα μείνει η ανάπτυξη της τέταρτης περιοχής, της Navarino Hils. Η έκταση βρίσκεται σε ορεινή περιοχή, η οποία θα προορίζεται κυρίως για αυτούς που θέλουν μια πιο στενή επαφή με τη φύση και τις δραστηρίοτητες της.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments