Μπορεί η Booking.com, ο ιστότοπος με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο για κρατήσεις δωματίων σε ξενοδοχεία και καταλύματα να έκανε τζίρο στη προ κορωνοϊού εποχή όσο το ΑΕΠ μιας μικρής χώρας, περίπου 50 δις το χρόνο, τώρα όμως αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.
Η εταιρεία από τον Μάρτιο και μετά, έχει περισσότερες ακυρώσεις παρά κρατήσεις, ενώ οι ζημιές του τελευταίους μήνες έφτασαν στα 700 εκατομμύρια δολάρια.
Έτσι ξεκίνησε τις περικοπές και ανάμεσα σ΄αυτές είναι το κλείσιμο του γραφείου στη Θεσσαλονίκη το οποίο απασχολούσε έξι άτομα. Δεν είναι μόνο οι θέσεις εργασίας που χάθηκαν αλλά και τα ξενοδοχεία που χάνουν έναν καλό σύμβουλο που είχαν κοντά τους για τις on line κρατήσεις τους.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου, η εταιρεία σκοπεύει να απολύσει το ένα τρίτο του προσωπικού της που σε όλο τον κόσμο ανέρχεται σε περίπου 4.300 άτομα.
Στο μεταξύ τίθεται θέμα το πώς αντιμετωπίζουν τη Θεσσαλονίκη οι μεγάλες πολυεθνικές του τουριστικού χώρου, καθώς και άλλες έκλεισαν τα γραφεία τους στην πόλη και μάλιστα στην προ κορωνοϊού εποχή.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments