Οι ξενοδόχοι της χώρας μας δεν αγωνιούν αν φέτος το καλοκαίρι θα έχουμε τουρισμό ή όχι. Και αυτό γιατί είναι πλέον πεπεισμένοι πως τουρισμό ΔΕΝ θα έχουμε, τουλάχιστον σε βαθμό που θα μπορούσε αυτός να συντηρήσει τις ξενοδοχειακές μονάδες. Είναι σίγουροι πως για δεκάδες λόγους (έλλειψη αεροπορικών πτήσεων, υγειονομικά πρωτόκολλα, φόβος, οικονομική εξουθένωση, παρότρυνση από τις κυβερνήσεις τους να μείνουν στη χώρα τους και άλλα πολλά) οι τουρίστες δεν θα έρθουν. Γι΄αυτό και οι περισσότεροι από αυτούς αποφάσισαν να μην ανοίξουν φέτος τα ξενοδοχεία τους. Αναφερόμαστε σε μεσαίου και μεγάλου μεγέθους μονάδες και όχι στα μικρά οικογενειακά.
Αυτό τους έχει χωρίσει σε δυο στρατόπεδα. Σ΄αυτούς που πιστεύουν πως τα ξενοδοχεία πρέπει να ανοίξουν για να δώσουν μια καλή εικόνα στον κόσμο, ότι δηλαδή η ελληνική τουριστική βιομηχανία στέκεται στα πόδια της και είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους τουρίστες. Καθώς όμως το άνοιγμα ενός ξενοδοχείου απαιτεί πολλά έξοδα και η συντήρηση του ακόμη περισσότερα, το άλλο στρατόπεδο λέει πως δεν υπάρχει λόγος να ανοίξουν για να δημιουργήσουν χρέη ή να αυξήσουν τα χρέη τους καθώς πολλά είναι με το ένα πόδι στις τράπεζες.
Αυτό για το οποίο πραγματικά αγωνιούν οι Έλληνες ξενοδόχοι των τουριστικών περιοχών, είναι για το αν λάβουν από την κυβέρνηση επαρκή βοήθεια για να επιβιώσουν. Μόνο έτσι το επόμενο καλοκαίρι τα ξενοδοχεία θα είναι ανοιχτά για να υποδεχθούν τουρίστες. Γιατί αν δεν επιβιώσουν (πράγμα πολύ πιθανό χωρίς βοήθεια) τότε ακόμη και αν ο τουρισμός κάνει πάρτι στον πλανήτη το επόμενο καλοκαίρι, εμάς αυτό δεν θα μας αφορά.
Οι ξενοδόχοι έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους στα αρμόδια Υπουργεία, αλλά καθώς έχουμε ένα κράτος αδύναμο, κανείς δεν γνωρίζει ποιες και πόσες από αυτές θα ικανοποιηθούν.
Στο μεταξύ, οι ξένοι tour operator ζητούν ακόμη χαμηλότερες τιμές από τα ξενοδοχεία και επιπλέον διευκολύνσεις πληρωμών για τις κρατήσεις του 2021. Διαχρονικά οι Έλληνες ξενοδόχοι, ερασιτέχνες οι περισσότεροι που περιστασιακά μπήκαν στην δουλειά, χωρίς εξειδικευμένες γνώσεις και κακοί επιχειρηματίες, αποτελούν την χαρά των tour operators. Καθώς τον χειμώνα ζούσαν από τις προκαταβολές που έπαιρναν από τους tour operator για το επόμενο καλοκαίρι, οι τελευταίοι τους πίεζαν αφόρητα για ακόμη χαμηλότερες τιμές. Φανταστείτε τι έχει να γίνει τώρα…
 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments