Ένας ακόμη χώρος φιλοξενίας – ξενοδοχείο ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν μερικές μέρες στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για το Boho Rooms (φώτο) που βρίσκεται στην οδό Βάκχου στο Βαρδάρι. Διαθέτει 16 δωμάτια και καφέ στο ισόγειο.
Δεν είναι το μοναδικό ξενοδοχείο στη συγκεκριμένη περιοχή, δηλαδή αυτή που περικλείεται από τις οδούς Λαγκαδά, Μοναστηριού και Μιχαήλ Καλού. Ήδη λειτουργούσαν τρία ξενοδοχεία, ενώ στην περίοδο της πανδημίας ξεκίνησαν τη λειτουργία τους άλλα δυο. Ένα τρίτο είναι έτοιμο και περιμένει την ευκαιρία (ή διαχειριστή) για να ξεκινήσει. Ένα ακόμη βρίσκεται υπό κατασκευή. Σύνολο οκτώ. Επίσης λειτουργούν αρκετά καταλύματα τύπου Airbnb ενώ πριν λίγο καιρό, δυο όροφοι μιας μεγάλης πολυκατοικίας μετατράπηκαν σε φοιτητικά στούντιο.
Έτσι τα ξενοδοχεία και οι χώροι φιλοξενίας στην περιοχή του προαναφέραμε, η οποία εδώ και πολλά χρόνια είναι ξεχασμένη από τις αρμόδιες υπηρεσίες, έχουν έναν δημιουργικό ρόλο καθώς την αναπλάθουν. Δίνουν νέα ζωή σε παλιά ή εγκαταλελειμμένα κτίρια και αυτά με την σειρά τους δίνουν ζωή στην περιοχή.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments