Στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου “MonAsty” πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ενώσεως Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης (ΕΞΘ) παρουσία πολλών ιδιοκτητών και διευθυντικών στελεχών των μελών της, καθώς και εκπροσώπων της τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Πολιτείας και τουριστικών φορέων της Θεσσαλονίκης.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της ΕΞΘ Ανδρέας Μανδρίνος ευχήθηκε σε όλους τους συναδέλφους ξενοδόχους καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία, επιτυχίες και επιστροφή στην κανονικότητα μετά τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας. Ο κ. Μανδρίνος επανέλαβε για μία ακόμη φορά, την επιτακτική ανάγκη δημιουργίας ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης ως τουριστικού προορισμού και στη συνέχεια της εφαρμογής του με μια στοχευμένη προβολή βασισμένη σε μια σύγχρονη τεχνοκρατική μελέτη προώθησης του για την προσέλκυση νέων αγορών. Ενός σχεδίου που η ευθύνη υλοποίησης του περνάει πλέον στην τοπική αυτοδιοίκηση· στο Δήμο Θεσσαλονίκης και στον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης. Ο κ. Μανδρίνος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα για την ξεκάθαρη βούλησή του να υλοποιηθεί το σχέδιο, καθώς και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα για την καθοριστική παρέμβασή του.
Περαιτέρω, ο Πρόεδρος της ΕΞΘ αναφέρθηκε στο έντονο πρόβλημα της εύρεσης πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης, κάτι το οποίο λειτουργεί αποτρεπτικά για τους οδικούς τουρίστες της Θεσσαλονίκης. O κ. Μανδρίνος τόνισε επίσης τη βελτίωση που έχει επέλθει – με την πολύτιμη αρωγή του Υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης κ. Σταύρου Καλαφάτη – στις συνθήκες λειτουργίας των συνοριακών σταθμών της Βόρειας Ελλάδας, οι οποίες προβλέπεται να βελτιωθούν ακόμη περισσότερο αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση έχει εγκρίνει ένα ακόμη σημαντικό κονδύλι για το συγκεκριμένο θέμα.
Τέλος, ο κ. Μανδρίνος έκανε ιδιαίτερη μνεία στο σοβαρότατο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όσες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις λειτουργούν με καθεστώς Sales and Lease back και κινδυνεύουν πλέον άμεσα με καταγγελία των μισθώσεών τους και στο οποίο, παρά τη δέσμευση του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνη Γεωργιάδη κατά την περσινή ΔΕΘ για άμεση επίλυσή του, η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη δώσει λύση.
Ο Αντιπρόεδρος της ΕΞΘ κ. Κωνσταντίνος Τορνιβούκας επεσήμανε ότι το 2022 ήταν μία χρονιά που αν και ξεκίνησε με πολύ χαμηλά νούμερα, κατά την πορεία αποδείχθηκε εξαιρετικά καλή με αποκορύφωμα την πρωτοφανή κίνηση κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων. Ωστόσο αυτή η κίνηση που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ανέδειξε ακόμη περισσότερο τις παθογένειες της πόλης με κυριότερη την ηχορύπανση του κέντρου της Θεσσαλονίκης από τα νυχτερινά μαγαζιά. Ο Αντιπρόεδρος της ΕΞΘ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι πελάτες των ξενοδοχείων του κέντρου δεν μπορούσαν να κοιμηθούν όλη τη νύχτα και επεσήμανε ότι χρειάζεται συλλογική προσπάθεια για την επίλυσή του σοβαρότατου αυτού προβλήματος, ώστε όσοι επισκέπτονται την πόλη να μένουν ευχαριστημένοι από την εικόνα της.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments