Έκκληση στους αγρότες να μην προχωρήσουν σε αποκλεισμούς δρόμων στήνοντας μπλόκα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», στα τελωνεία και στις εθνικές οδούς απηύθυνε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης Αριστοτέλης Θωμόπουλος, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης εκδήλωσης για την κοπή της πίτας της ΕΞΘ που πραγματοποιήθηκε χθες στο “The Met Hotel”.
Υπογραμμίζοντας την ανάγκη διαφύλαξης της ομαλότητας και της καλής εικόνας του προορισμού ώστε να μην υπάρξουν συνέπειες (π.χ. ακυρώσεις κρατήσεων) και ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, ο κ. Θωμόπουλος κάλεσε την Πολιτεία να συμβάλλει στο διάλογο για την εξεύρεση άμεσων και ουσιαστικών λύσεων προς αποφυγήν του νέου κύματος αγροτικών κινητοποιήσεων.
«Θα συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά. Υπάρχουν περιθώρια για να βελτιώσουμε την υστέρηση στους ξενοδοχειακούς δείκτες (μέση πληρότητα, μέση τιμή δωματίου, έσοδο ανά διαθέσιμο δωμάτιο) παρά τη μικρή αύξηση που παρουσίασαν οι διανυκτερεύσεις στη Θεσσαλονίκη» σημείωσε ο Πρόεδρος της ΕΞΘ θέτοντας τους στόχους για το 2017 και ευχήθηκε να επιτευχθεί σύντομα συμφωνία με τους θεσμούς και να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.
Ο κ. Θωμόπουλος ευχαρίστησε τους ξενοδόχους για τη διαρκή υποστήριξή τους στις προσπάθειες που καταβάλλει η ΕΞΘ, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις να ανταποκριθούν στις αυξημένες υποχρεώσεις τους. Υπογράμμισε τον αθέμιτο ανταγωνισμό που δημιουργεί η λειτουργία παράνομων τουριστικών καταλυμάτων καθώς δεν έχει τεθεί ακόμη σε εφαρμογή η σχετική ρύθμιση, τη φοροκαταιγίδα που πλήττει τις τουριστικές επιχειρήσεις, τον διπλασιασμό των έμμεσων φόρων (ΦΠΑ) στη διαμονή και τον σχεδόν διπλασιασμό των έμμεσων φόρων στην εστίαση που μειώνουν την ανταγωνιστικότητα του τουριστικού προϊόντος.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments