Καυστική είναι η ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης σχετικά με τον φόρο διαμονής που με πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης, υπερδιπλασιάστηκε. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΞΘ: «…αν η Πολιτεία δε θέλει να υπάρχουν τα ξενοδοχεία χαμηλών κατηγοριών, πιο έντιμο είναι να τους το πει».

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:
«Η κυβέρνηση εξήγγειλε τη νομοθέτηση για τον πρόσθετο φόρο διαμονής χωρίς να λάβει υπόψη της τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής και τις τεράστιες αποκλίσεις στις τιμές εκμίσθωσης του κάθε δωματίου.
Αν δεν ακολουθήσει το δρόμο που της έδειξε ο ΣΕΤΕ της νέας διαβούλευσης με την ΠΟΞ, θα είναι αρκετές οι περιπτώσεις των ξενοδοχείων που το συγκεκριμένο τέλος θα φθάνει ή και θα υπερβαίνει το 10% της τιμής εκμίσθωσης του δωματίου με τα αυτονόητα που αυτό συνεπάγεται.
Αν το απλό παράδειγμα ενός πεντάστερου ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη ή στη Δράμα με τιμή εκμίσθωσης του δωματίου τα 90 ευρώ που επιβαρύνεται με Πράσινο Τέλος 10 ευρώ δεν αρκεί, να συμπληρώσουμε και τη «φαεινή» ιδέα για τον τριπλασιασμό του φόρου στα ενός αστέρος ξενοδοχεία που αν η Πολιτεία δε θέλει να υπάρχουν, πιο έντιμο είναι να τους το πει».

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments