Ένας νέος προορισμός γκολφ θα δημιουργηθεί προσεχώς στην Ελλάδα. Πρόκειται για το “Delphi Golf Resort”, ένα έργο 300 εκατομμυρίων που θα υλοποιηθεί από τη εταιρεία Scorpios Construction SA στη Δεσφίνα, περιοχή του Νομού Φωκίδας.
Τα σχέδια περιλαμβάνουν τη δημιουργία ενός γηπέδου γκολφ 36 οπών, ξενοδοχείο πέντε αστέρων δυναμικότητας 300 δωματίων, χώρους συνεδρίων και αναψυχής καθώς και ένα μεγάλο κέντρο ευεξίας.
Θα δημιουργήσει 1.500 θέσεις εργασίας και θα αναβαθμίσει τις τουριστικές δυνατότητες της περιοχής προσελκύοντας τουρίστες με υψηλό μπάτζετ. Επίσης θα διευρύνει την τουριστική περίοδο.
Το θέρετρο που θα κατασκευαστεί στη Δεσφίνα, αναμένεται να αυξήσει τον τουρισμό υψηλότερου εισοδήματος σε ολόκληρη την περιοχή, συμπεριλαμβανομένων γνωστών προορισμών όπως οι Δελφοί, η Ιτέα, το Γαλαξίδι και η Αράχωβα, θα προσελκύσουν περαιτέρω επενδύσεις και να προωθηθούν τα τοπικά προϊόντα.
Στην Ευρώπη υπάρχουν σήμερα 6.000 γήπεδα γκολφ, αλλά μόλις οκτώ στην Ελλάδα συν δυο υπό κατασκευή. Ο τουρισμός γκολφ συνεισφέρει περίπου 20 δισεκατομμύρια ευρώ στην ευρωπαϊκή οικονομία ενώ οι ακραιφνείς γκόλφερ σε όλο τον κόσμο υπολογίζονται σε 55 εκατομμύρια.

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments