Πολλά ακούμε για τα ηλεκτρικά αεροσκάφη κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL) που οσονούπω θα μπουν στη ζωή μας. Υπόσχονται άνετες μετακινήσεις, ιδιαίτερα σε μια χώρα όπως η Ελλάδα όπου η συνδεσιμότητα περιοχών είναι σε χαμηλά επίπεδα.
Η Ελληνική ξενοδοχειακή εταιρεία Aria Hotels, ανακοίνωσε σήμερα πως από το 2026 θα διαθέσει προς χρήση 10 αεροσκάφη eVTOL ALIA-250, παρέχοντας στους πελάτες τους τη δυνατότητα να μετακινηθούν εντός Ελλάδας και να επισκεφτούν τα νησιά της, ενώ παράλληλα θα υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς «ευαίσθητου» φορτίου, με έναν πράσινο, πιο γρήγορο και πιο προσιτό τρόπο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας:

«Το αμιγώς ηλεκτρικό αεροσκάφος ALIA, το οποίο έχει μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα, έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει πέντε επιβάτες και έναν πιλότο ή φορτίο 635 κιλών. Με μέγιστη εμβέλεια τα 250 ναυτικά μίλια και δυνατότητα επαναφόρτισης σε λιγότερο από μία ώρα, αποτελεί ιδανική επιλογή για μετακινήσεις μεταξύ της ηπειρωτικής Ελλάδας, τα νησιά, καθώς και τους ενδιάμεσους προορισμούς της χώρας.
Η συγκεκριμένη παροχή έρχεται μετά τη σχετική συμφωνία των Aria Hotels με την αεροπορική εταιρεία LCI.
Ως μέλος του Ομίλου Libra, τα Aria Hotels, εξειδικεύονται στον τομέα της φιλοξενίας παρέχοντας αυθεντικές ελληνικές εμπειρίες μέσα από 50 boutique ξενοδοχεία και ανεξάρτητες κατοικίες σε όλη την Ελλάδα. Στο χαρτοφυλάκιο των εξαιρετικών καταλυμάτων των Aria Hotels ανήκουν ανακαινισμένοι ανεμόμυλοι, αναπαλαιωμένες ευρύχωρες ιστορικές βίλες, καθώς και «ακατέργαστα διαμάντια», που προβάλουν την αυθεντική πλευρά της χώρας.
Νωρίτερα φέτος, η LCI, μια εταιρεία με ηγετική θέση στον κλάδο τον αερομεταφορών και αδελφή εταιρεία των Aria Hotels μέσω του Ομίλου Libra, του οποίου οι θυγατρικές εταιρείες κατέχουν και διαχειρίζονται ακίνητα σε περίπου 60 χώρες, ανακοίνωσε την εξαγορά 125 αεροσκαφών eVTOL από την BETA Technologies, εταιρεία που εδρεύει στην Αμερική και η οποία σχεδιάζει και δημιουργεί τα αεροσκάφη ALIA. Τα αεροσκάφη αναμένεται να παραδοθούν και να είναι διαθέσιμα για τους επισκέπτες των Aria Hotels το 2026. Σε αυτό το πλαίσιο και για την λειτουργία των αερομεταφορών, τα Aria Hotels προσβλέπουν σε συνεργασία με αεροπορική εταιρεία στην Ελλάδα».

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments