Στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής (Χαλκιδική, Πιερία κλπ) επικρατεί μεγάλος εκνευρισμός και απογοήτευση. Αιτία η χαώδης κατάσταση που επικρατεί στους δυο ανοιχτούς συνοριακούς σταθμούς (Εύζωνοι και Προμαχώνας) με τις πολύωρες καθυστερήσεις. Οι τουρίστες φτάνουν στα ξενοδοχεία κουρασμένοι και απηυδισμένοι μετά από μίνιμουμ τετράωρη αναμονή τις καθημερινές και εφτάωρη τα σαββατοκύριακα, μέχρι να περάσουν τις διαδικασίες στα σύνορα. Πολλοί δηλώνουν πως αν ήξεραν τι τους περίμενε δεν θα το τολμούσαν. Κάποιοι κάνουν μεταβολή και φεύγουν σε άλλο προορισμό, ιδιαίτερα αυτοί που έρχονται για τριήμερο.
Εδώ και πολλές εβδομάδες οι ξενοδόχοι έχουν πάρει διαβεβαιώσεις από όλους τους αρμοδίους σε τοπικό και κυβερνητικό επίπεδο, πως το θέμα των συνόρων θα βελτιωθεί. Δυστυχώς καμιά υπόσχεση δεν τηρήθηκε. Από Δευτέρα ετοιμάζονται οργισμένες ανακοινώσεις διαμαρτυρίας.
Όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν, αν η κατάσταση στα σύνορα ήταν καλύτερη, αν άνοιγαν περισσότεροι συνοριακοί σταθμοί όπως αρχικά είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση, τότε τα ξενοδοχεία θα έφταναν γρηγορότερα στο στόχο τους που είναι να βγάζουν τα έξοδα τους και θα ανακαλούσαν περισσότερους υπαλλήλους από την αναστολή που είναι τώρα. Δυστυχώς δεν ζούμε στη χώρα της κοινής λογικής…

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments