Θετικά εξελίσσεται η κίνηση στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης που βίωσαν έναν πολύ δύσκολο επτάμηνο λόγω του δεύτερου lockdown. Η κίνηση είναι μεγαλύτερη απ’ ότι οι ίδιοι οι ξενοδόχοι περίμεναν, καθώς το 44% της μέσης πληρότητας τον Ιούνιο έδωσε τη θέση του στο 65% τον Ιούλιο ενώ υπάρχουν βάσιμες ελπίδες ότι και ο Αύγουστος θα κινηθεί καλά. Αυτό δημιουργεί αισιοδοξία ότι σιγά σιγά θα επανέλθει η κανονικότητα και προβλήματα και εκκρεμότητες που δημιούργησε η πανδημία θα μπουν σε μια σειρά.
Μεγάλο ρόλο στην αύξηση της κίνησης έπαιξε η βελτίωση της κατάστασης τα σύνορα (Εύζωνοι και Προμαχώνας) καθώς την εποχή αυτή το πελατολόγιο των ξενοδοχείων της πόλης είναι κυρίως οι Βαλκάνιοι. Γι΄αυτό και οι πληρότητες είναι καλές κυρίως στα τριάστερα ξενοδοχεία που είναι στις δυνατότητες των συγκεκριμένων επισκεπτών και λιγότερο στα πεντάστερα.
Στο μεταξύ ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ξενοδόχοι όχι μόνο της Θεσσαλονίκης αλλά όλης της Ελλάδας είναι η έλλειψη προσωπικού σε συγκεκριμένες ειδικότητες. Και αυτό γιατί πολλοί προτιμούν τα 534 ευρώ της αναστολής από το να επιστρέψουν στη δουλειά, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που στο μεταξύ άλλαξαν επάγγελμα για να μπορέσουν να επιβιώσουν. Τέλος πολλοί πήγαν να εργαστούν στα καλοκαιρινά ξενοδοχεία καθώς πίστευαν πως δεν θα έχει κίνηση το καλοκαίρι στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments