Γράφει η Εβελίνα Παπαδοπούλου

Όσοι αναζητούν την απόλυτη γαλήνη, θα την βρουν στην ιρλανδική ύπαιθρο. Εκεί ανάμεσα σε δάση και καταπράσινα λιβάδια υπάρχει ένα αρχοντικό 20 δωματίων χτισμένο το 1820, που έχει μετατραπεί σε ένα υπέροχο ξενοδοχείο. Το όνομα του Ballyfin και βρίσκεται δυο ώρες δρόμο από το Δουβλίνο.
Τα δωμάτια είναι μεγάλα και άνετα με έπιπλα εποχής, έργα τέχνης και θαυμάσιες αντίκες. Το ίδιο και τα σαλόνια και οι κοινόχρηστοι χώροι. Στα 614 στέμματα που περιβάλλουν το Ballyfin μπορείτε να κάνετε περιπάτους, βαρκάδα στη λίμνη, ακόμη και ψάρεψα. Δεκάδες άλλες δραστηριότητες υπαίθρου προφέρονται στην περιοχή που να κάνουν την διαμονή συναρπαστική. Το σημαντικότερο όμως είναι πως αποκτάς αμέσως την αίσθηση μιας άλλης εποχής. Και για να γίνει αυτό πιο αισθητό, υπάρχει μεγάλο βεστιάριο όπου μπορείς να επιλέξεις κοστούμια εποχής, ανδρικά και γυναικεία, ώστε να απολαύσεις ένα δείπνο όπως έκαναν οι πρώτοι ένοικοι του Ballyfin. Από τους επισκέπτες ως μια καταπληκτική εμπειρία αναφέρετε το πικ νικ στις όχθες της λίμνης με την βοήθεια μπάτλερ που φροντίζει για όλα.
Μια εσωτερική πισίνα, σάουνα και γυμναστήριο, κάνουν τους επισκέπτες να έχουν ό, τι χρειάζονται κατά τη διάρκεια της παραμονής τους.
Για όσους θέλουν κάτι ακόμη πιο ιδιαίτερο, το πιο συναρπαστικό δωμάτιο στο Ballyfin είναι το Lady Caroline Coote Room. Με θέα στη λίμνη και όμορφη ταπετσαρία που έχει σχεδιαστεί για να μοιάζει με μεταξωτές κουρτίνες, αυτό το δωμάτιο είναι ιδανικό για όσους αναζητούν την άλλη… εποχή. Οι επισκέπτες έχουν πρόσβαση στο δωμάτιο μέσω μιας μυστικής εισόδου κάτω από την κύρια σκάλα!

Info…
Οι κριτικές στις σχετικές ιστοσελίδες για το Ballyfin είναι εξαιρετικές ενώ οι τιμές ξεκινούν από 600 ευρώ.

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments