Κείμενο: Βάσω Τζιτζικάκη

Σας έχει τύχει ποτέ να χρειάζεστε λίγη απομόνωση; Λίγο χρόνο να σκεφτείτε; Να πάρετε λίγο απόσταση από τους γύρω σας; Τότε το ξενοδοχείο Ultima Thule Lodge είναι το μέρος που ψάχνετε. Αν και… λίγο μακριά.
Βρίσκεται στην Αλάσκα και η τοποθεσία του είναι 160 χιλιόμετρα μακριά από τον πιο κοντινό κεντρικό δρόμο. Δεν υπάρχει ούτε τηλεφωνική σύνδεση αλλά ούτε και σύνδεση στο ίντερνετ. Ακόμα ένα εμπόδιο του να επισκεφθεί κανείς αυτό το ξενοδοχείο, αν δεν έχει ήδη αποθαρρυνθεί από τις μοναχικές πλην πανέμορφες εικόνες που μπορεί να έχει δημιουργήσει στο μυαλό του, είναι το ότι η μόνη πρόσβαση στο ξενοδοχείο είναι με ελικόπτερο ή ιδιωτικό αεροπλάνο. Συνεπώς, αντιλαμβανόμαστε πως μπορεί τα χρήματα να μη φέρνουν την ευτυχία, αλλά η μοναξιά της κορυφής καμιά φορά μπορεί να είναι και ευχάριστη για κάποιους.
Οι επισκέπτες έρχονται σε πλήρη επαφή με τη φύση και το περιβάλλον και επιδίδονται σε δραστηριότητες όπως το ψάρεμα, το ράφτινγκ ή το περπάτημα. Το φυσικό τοπίο είναι πανέμορφο και δεν είναι πάντοτε παγωμένο όπως το έχουμε οι περισσότεροι στο μυαλό μας.
Από το Μάιο ως τον Σεπτέμβριο στην Αλάσκα υπάρχει ένα από τα πιο όμορφα καλοκαίρια, σε ένα κατάφυτο φυσικό τοπίο άγριας ομορφιάς που είναι γεμάτο χρώματα. Τα καλοκαίρια είναι μεν δροσερά και άγνωστα στους περισσότερους επισκέπτες οι οποίοι όμως εντυπωσιάζονται από αυτά και θέλουν να τα εξερευνήσουν.
Αν αναρωτιέστε ποιος θα επισκεφτεί ένα τέτοιο ξενοδοχείο η απάντηση βρίσκεται στους ευκατάστατους που έχουν πλέον βαρεθεί τα «τετριμμένα» εξωτικά νησιά της Καραϊβικής και αναζητούν το διαφορετικό. Η διαμονή λοιπόν σε αυτό το ξενοδοχείο αποτελεί σίγουρα μία μοναδική και ιδιαίτερα μοναχική εμπειρία, παρόλα αυτά όμως πρωτότυπη που δεν συναντάει κανείς κάθε μέρα.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments