Το Athénée Palace Hilton είναι από τα πιο σημαντικά ξενοδοχεία στο κέντρο του Βουκουρεστίου. Μεταξύ άλλων είναι από τα πιο αγαπημένα ξενοδοχεία των Ελλήνων που επισκέπτονται την Ρουμανική πρωτεύουσα, καθώς καθ΄όλη τη διάρκεια της χρονιάς φιλοξενεί πολλά ελληνικά γκρουπ και μεμονωμένους.
Από την αρχή του επόμενου έτους αλλάζει μπραντ και μετακομίζει από την Hilton στην InterContinental. Από την 1η Ιανουαρίου 2023 θα ονομάζεται «InterContinental Athénée Palace Bucharest».
Στο μεταξύ το ξενοδοχείο που στεγάζεται σε ιστορικό κτίριο ηλικίας 108 ετών, βρίσκεται σε φάση πλήρους ανακαίνισης που όταν ολοκληρωθεί θα έχει στοιχίσει 40 εκατομμύρια ευρώ. Το έργο εκσυγχρονισμού ξεκίνησε το 2020 και πραγματοποιήθηκε σε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του 2021 με την ανακαίνιση των 132 δωματίων της «Νέας Πτέρυγας» και η δεύτερη φάση της αποκατάστασης επικεντρώθηκε στην πρόσοψη του ξενοδοχείου και στα 151 δωμάτια της «Ιστορικής Πτέρυγας» που κατασκευάστηκε το 1914.
Ως ο τέλος του έτους θα ολοκληρωθούν οι εργασίες ανακαίνισης στους κοινόχρηστους χώρους (ρεσεψιόν, lobby, Café Athénée, Club Lounge, αίθουσες συνεδριάσεων).

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments