Ικανοποιητική είναι και φέτος η κίνηση στα τουριστικά γραφεία της Θεσσαλονίκης, που ασχολούνται με την παραγωγή τουριστικών πακέτων για προορισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Αυτό μας είπαν εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων της πόλης που εξυπηρετούν χιλιάδες ταξιδιώτες.
Όπως μας είπαν και φέτος η μεγαλύτερη ζήτηση αφορά κυρίως πακέτα για προορισμούς του εξωτερικού, καθώς οι τιμές τους είναι πιο ανταγωνιστικές σε σχέση με αυτά του εσωτερικού. Η κίνηση φέτος ξεκίνησε αρκετά νωρίς καθώς οι Έλληνες αρχίζουν να κλίνουν τις διακοπές τους δυο και τρεις μήνες νωρίτερα και όχι την τελευταία στιγμή όπως γινόταν παλαιότερα.
Όπως μας είπε ο Μιχάλης Ζορπίδης του ομώνυμου τουριστικού οργανισμού: «Η κίνηση φέτος είναι όπως και πέρσι, δηλαδή πολύ καλή. Ο κόσμος προτιμά περισσότερο τα πακέτα εξωτερικού καθώς η Ελλάδα είναι ακριβότερη. Από τους δικούς μας προορισμούς στις πρώτες θέσεις είναι οι Ισπανία, το Παρίσι και τα πακέτα μας για Ιταλία».
Συγκρατημένα ευχαριστημένος είναι ο Πασχάλης Γερεμπακάνης του Grecos.gr Travel: «Η ζήτηση φέτος είναι πολύ καλύτερη από πέρσι, ωστόσο για μια ακόμη φορά θα αναφέρω πως αυτοί που ταξιδεύουν με τουριστικά γραφεία είναι ένα πολύ μικρό ποσοστό σε σχέση με αυτούς που ταξιδεύουν γενικώς, οπότε έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε τα τουριστικά γραφεία ώστε να προσελκύσουμε περισσότερο.
Φέτος ζητιούνται περισσότερο τα πακέτα εξωτερικού καθώς οι τιμές τους είναι πολύ πιο ανταγωνιστικές από αυτά του εσωτερικού. Το ευχάριστο είναι πως η ροή των κρατήσεων ξεκίνησε πολύ νωρίς φέτος και αυτό διευκολύνει πολύ τη δουλειά μας και τον προγραμματισμό. Οι Έλληνες αρχίζουν σιγά σιγά να προγραμματίζουν νωρίς τις διακοπές τους γιατί ξέρουν πως έχουν να κερδίσουν. Πρώτα σε ζήτηση είναι τα πακέτα για προορισμούς της Ιταλίας και ακολουθούν αυτά της Ισπανίας. Στα οδικά πακέτα η μεγαλύτερη ζήτηση αφορά στις Δαλματικές ακτές και τη Βουδαπέστη».
Ο Χρήστος Παπαδόπουλος από το Athos Ηellas μας είπε: «πάει πολύ καλά ή κίνηση και εκτιμούμε πως θα έχουμε αύξηση 25% σε σχέση με πέρσι. Τα πακέτα εξωτερικού πάνε καλύτερα από αυτά του εσωτερικού καθώς είναι πιο ανταγωνιστικά στις τιμές τους. Ευτυχώς τις τελευταίες μέρες οι ξενοδόχοι στα νησιά χαμήλωσαν τις τιμές τους και τα πακέτα είναι πλέον φθηνότερα, οπότε αρχίζουν και ζητιούνται περισσότερο. Από τις εκδρομές μας ζητιούνται περισσότερο αυτές για την Ιταλία, το Παρίσι και η Βαρκελώνη, καθώς επίσης και οι Βαλτικές χώρες. Από Ελλάδα η Σαντορίνη, η Ρόδος και η Πάρος. Στις οδικές εκδρομές στην Ελλάδα πάει καλά ο Γύρος Πελοποννήσου και η Σκιάθος, ενώ από εξωτερικό οι Δαλματικές Ακτές και το Βουκουρέστι».
«Είναι ξεκάθαρο πως ο κόσμος επιστρέφει στα τουριστικά γραφεία» μας είπε ο Βελισσάριος Χωρινός του Mentor Travel Specialist. «Αφού κάνει την έρευνα του στο διαδίκτυο διαπιστώνει πως αυτό που προσφέρουν τα τουριστικά γραφεία είναι καλύτερο και με τιμές πιο συμφέρουσες. Αυτό είναι επιτυχία όλων των γραφείων. Οι προορισμοί που μας ζητάνε περισσότερο είναι αυτοί του εξωτερικού. Τις τελευταίες μέρες μας ζητούν αρκετά και εσωτερικό καθώς οι τιμές στα ξενοδοχεία έπεσαν αρκετά λόγω της χαμηλής ζήτησης από το εξωτερικό. Οι εκλογές επηρέασαν κάπως την κατάσταση, είχαμε αύξηση της ζήτησης μετά τις δεύτερες εκλογές ωστόσο περισσότερο επηρέασε ο άστατος καιρός.
Φέτος ο κόσμος ζητά αρκετά τους καινούργιους προορισμούς, δηλαδή αυτούς που έχει να τους δει καιρό στα προγράμματα των τουριστικών γραφείων όπως Σκύρο και Ικαρία στο εσωτερικό, Κυανή Ακτή και Σικελία στο εξωτερικό. Από τους προορισμούς μας αυτοί που ζητούνται περισσότερο είναι η Ισπανία, η Ιταλία η Κυανή Ακτή και η Μάλτα και από Ελλάδα η Σαντορίνη, η Πάρος, η Ρόδος και η Κρήτη. Από τα οδικά καλά πάει η Πελοπόννησος και η Λευκάδα ενώ στο εξωτερικό η Κωνσταντινούπολη και το Βουκουρέστι».
Πολύ ικανοποιητική είναι η κίνηση στο γραφείο Θεσσαλονίκης του Cosmorama. Όπως μας είπε η διευθύντρια του Σοφία Αλεξανδρίδου, «φέτος ο κόσμος άρχισε να κλείνει τις καλοκαιρινές τους διακοπές από πολύ νωρίς. Είχαμε μια μικρή κοιλιά πριν τις δεύτερες εκλογές αλλά αμέσως μετά η ζήτηση αυξήθηκε πολύ. Ο κόσμος εμπιστεύεται τα τουριστικά γραφεία και αυτό δικαιώνει τις προσπάθειες μας. Από τους δικούς μας προορισμούς αυτοί που τραβάνε περισσότερο είναι οι Βαλτικές, η Σκανδιναβία καθώς και τα μακρινά μας ταξίδια στα οποία ειδικευόμαστε. Πιστεύω πως όχι μόνο σε μας αλλά σε όλα τα τουριστικά γραφεία ελάχιστα από τα προϊόντα μας θα μείνουν στο ράφι. Ήδη έχουν πουληθεί τα περισσότερα».

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments