Καθώς το Πάσχα πλησιάζει, οι ελπίδες των τουριστικών γραφείων για λίγη δουλίτσα παραμένουν σε χαμηλό επίπεδο. Με το Πάσχα να πέφτει φέτος αργά (2 Μαΐου), σε άλλη περίπτωση θα γίνονταν χαμός από εκδρομική κίνηση. Ωστόσο ένα χρόνο τώρα τα τουριστικά γραφεία είναι κλειστά και οι ελπίδες για επανεκκίνηση της δουλειάς μετατίθεται από περίοδο σε περίοδο. Αναφερόμαστε στα γραφεία εξερχόμενου τουρισμού, δηλαδή σε αυτά που εξυπηρετούν κατά βάση Έλληνες εκδρομείς, πουλώντας ολοκληρωμένα πακέτα σε προορισμούς εσωτερικού και εξωτερικού.
Μιλήσαμε με τέσσερις τουριστικούς πράκτορες που οργανώνουν πασχαλινές εκδρομές και το συμπέρασμα είναι πως δεν πιστεύουν πως το Πάσχα θα υπάρχει ζήτηση, ωστόσο έχουν προετοιμαστεί με μια αξιόλογη γκάμα εκδρομών στο εσωτερικό.
Πιστεύουν πως αν υπάρξει κάποια ζήτηση, αυτή θα εκδηλωθεί στο παραπέντε και εφόσον οι υγειονομικές συνθήκες και οι περιορισμοί το επιτρέψουν. Οι τιμές των πακέτων είναι φέτος πιο φθηνές από κάθε άλλη χρονιά.

Όπως μας είπε ο Μιχάλης Ζορπίδης, ιδιοκτήτης του ομώνυμου τουριστικού γραφείου «τα μηνύματα δεν είναι καλά για το Πάσχα, καθώς η αβεβαιότητα που επικρατεί σε σχέση με τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας, δεν βοηθούν ώστε ο κόσμος να προγραμματίσει μια πασχαλινή απόδραση. Είμαστε έτοιμοι για το Πάσχα με μια καλή γκάμα οργανωμένων εκδρομών εντός Ελλάδος, αλλά το ενδιαφέρον του κόσμου είναι προς το παρόν μηδαμινό. Όλα θα κριθούν την τελευταία εβδομάδα και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν»

Ο Χρήστος Παπαδόπουλος εκ των ιδιοκτήτων του Athos Hellas, θεωρεί πως όλα θα κριθούν από τους περιορισμούς. Όπως μας είπε «αν η κυβέρνηση άρει τους περιορισμούς στις μετακινήσεις μια μικρή σε σχέση με άλλες χρονιές κίνηση θα την έχουμε, ίσα ίσα για να αρχίσει να ζεσταίνεται η μηχανή. Ως γραφείο είμαστε έτοιμοι με πακέτα σε προορισμούς εσωτερικού (οδικά και αεροπορικά) τα οποία φέτος είναι πολύ φθηνά λόγω της κατάστασης. Πιστεύω πως ο κόσμος θα περιμένει να κλείσει την τελευταία στιγμή και αν οι συνθήκες το επιτρέψουν όσον αφορά στους περιορισμούς».

Ο Στέφανος Χατζημανώλης, ιδιοκτήτης του Silver Holidays και εκ των πιο δραστήριων της ΣΥΜΠΡΑΞΙΣ, μιας άτυπης συμμαχίας τουριστικών πρακτόρων από την βόρεια και κεντρική Ελλάδα, είναι πιο αισιόδοξος. «Εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν ο κόσμος θα ταξιδέψει. Όχι στα νούμερα που το έκανε στο παρελθόν αλλά θα υπάρξει μια κίνηση που θα μας επιτρέψει να γίνουμε πιο αισιόδοξοι για το καλοκαίρι. Εμείς έχουμε προετοιμαστεί εντάσσοντας στα προγράμματα μας μικρούς ήσυχους και γραφικούς νησιωτικούς προορισμούς, χωρίς πολυκοσμία και μάλιστα με αεροπορική μετάβαση, για να αποφύγουμε τα πολύωρα ταξίδια με τα καράβια. Έχουμε δει κάποιο ενδιαφέρον από τον κόσμο αλλά προς το παρόν θα το χαρακτήριζα δειλό. Όλα θα παιχτούν τις τελευταίες μέρες πριν το Πάσχα και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν και γίνει άρση των περιορισμών».

Η Ρόδος είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς πασχαλινούς προορισμούς για τον οργανωμένο τουρισμό. Κάθε χρόνο μέχρι και 300 άτομα ταξίδευαν με το Choice Travel που εδώ και χρόνια ειδικεύεται στον συγκεκριμένο προορισμό. Όπως μας είπε η Βαγγελιώ Ιωακειμίδου, «το ενδιαφέρον του κόσμου είναι μικρό για το φετινό Πάσχα. Όλοι περιμένουν να δουν το θα γίνει με τα περιοριστικά μέτρα και την εξέλιξη της πανδημίας. Αν επιτραπεί η μετακίνηση μια μικρή κίνηση θα υπάρχει. Εμείς είμαστε έτοιμοι».

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments